1 fase railverlichting: dit moet je erover weten 0

1 fase railverlichting: dit moet je erover weten

Verlichting in een ruimte is belangrijk. Het zorgt er immers voor dat je meer zicht hebt op de werkzaamheden die je uitvoert. Ook kan het zorgen voor een geheel andere sfeer in de woning. Met een groot aantal soorten verlichting is er te allen tijde een oplossing voor jouw woning beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan 1 fase railverlichting. Dankzij dit soort verlichting pas je alles aan jouw wensen aan en voel je je helemaal thuis in huis. Maar wat is het precies voor verlichting? En waarom is deze verlichting de beste keuze om toe te passen?

Alle lampen bedienen met een schakelaar

Een 1 fase railverlichting is verlichting dat je op één groep aan kan sluiten. Je gebruikt hiervoor één schakelaar om alle lampen mee te bedienen in een ruimte. Als je de schakelaar gebruikt, gaan alle lampen dus aan of uit. Je hoeft hierdoor niet meer alles afzonderlijk te bedienen, wat voldoende gemakken oplevert. Ook is het een systeem dat eenvoudig de produceren is, wat een flinke kostenbesparing op kan leveren. Zo voorzie je jouw woning binnen een handomdraai van voldoende lampen en vergeet je deze niet meer uit te zetten als je ergens naartoe gaat. 

Alles aan de rails veranderen

Bij 1 fase railverlichting worden alle lampen aan een rail gehangen. Deze lichtrail kan je 360 graden roteren, zodat je in iedere richting voldoende verlichting hebt. Vooral hiervoor schaf je de verlichting aan. Je kan namelijk iedere hoek in de kamer verlichten, zonder dat je op meerdere plaatsen lampen op hoeft te hangen. De connector kan je eenvoudig aan de rails klikken, zodat de verlichting op zijn plek hangt. Ook pas je het na verloop van tijd weer helemaal aan, dus een volledige verandering van de verlichting is voor een langere tijd niet meer nodig.

 Aan te passen aan het interieur

Bij een 1 fase railsverlichting hoef je geen genoegen te nemen met een design dat niet bij je past. Er zijn namelijk veel verschillende varianten mogelijk en je kan het uiterlijk helemaal aanpassen aan het interieur. Doordat je minder bedrading hebt, heb je ook een compactere variant. De afwerking is eenvoudiger en je zit niet heel de tijd tegen de draden aan te kijken die je normaal gesproken bij verlichting ziet. Ook kan je extra accessoires aanschaffen om het nog meer tot een geheel te brengen en alles in jouw interieur tot een mooi geheel te brengen.

Meerdere systemen kunnen combineren

Maar wat als je de 1 fase railverlichting nog verder wilt doorvoeren in de woning? Je kan je dan afvragen of je weer voor een heel nieuw systeem kiest of dat je het doortrekt in de woning. In de meeste gevallen kan je alles doorvoeren over de gehele verdieping. Je kan namelijk meerdere aansluitstukken met elkaar combineren. Zo kan je de verlichting op de volledige verdieping regelen met slechts een enkele schakelaar en voorkom je dat er onverhoopt toch een lamp aan blijft staan als je het huis verlaat. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *