3 gouden tips voor meer succes als thuiswerkende zzp’er: van usb met logo tot goed dagritme! 0

3 gouden tips voor meer succes als thuiswerkende zzp’er- van usb met logo tot goed dagritme!

Steeds meer mensen werken tegenwoordig vanuit huis. Dit wordt ook wel het ‘nieuwe werken’ genoemd. Bij steeds meer beroepen is dit dankzij de digitalisering van onze samenleving dan ook mogelijk. Daarnaast starten ook steeds meer mensen als thuiswerkende zzp’er. Vooral bij jonge moeders is dit een zeer populaire keuze. Dat is ook niet zo vreemd, want het is tegenwoordig steeds belangrijker dat ook vrouwen blijven werken. Dit is echter moeilijk te combineren met een gezin. Door thuis te werken lijk je dan ook een ‘eenvoudige’ oplossing gevonden te hebben.

Maar is dit wel zo gemakkelijk als het lijkt? Hoe behaal je immers succes als thuiswerkende zzp’er? Hoe ga je om met de dagelijkse druk en onzekerheid? En hoe vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf? Wij geven 3 gouden tips voor meer succes als thuiswerkende zzp’er  om jou alvast een beetje op weg te helpen.

1.    Investeren, investeren en nog eens investeren

Een eigen bedrijf is hard werken. Als zzp’er beschik je daarnaast ook nog eens over niemand die de dagelijkse beslommeringen uit handen kan nemen. Je hebt geen personeel, dus ook geen extra paar handen tot je beschikking. Hierdoor betekent het niet alleen dat je alle dagen heel erg druk bent, maar dat ook nog eens alle beslissingen op jouw schouders terecht komen. Zo moet je als zzp’er blijven investeren om je bedrijf te laten groeien. Het plaatsen van advertenties, het laten bedrukken van relatiegeschenken en ga zo maar door. Je investeert niet alleen tijd, maar ook nog eens geld. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de kosten zoveel mogelijk te drukken.

Zo zijn de tarieven voor adverteren per website of tijdschrift verschillend. Ook een relatiegeschenk kan je zo duur maken als je zelf wilt. Een usb met logo van het bedrijf hoeft helemaal niet zo gek veel te kosten, maar geeft jou wel direct de mogelijkheid om een praktisch en opvallend relatiegeschenk samen te stellen.

Bedenk wel dat de eerste maanden van de opstart van het bedrijf veel kost. Zorg er daarom altijd voor dat je wat spaargeld hebt om die eerste maanden door te komen. Zo werk je langzaam naar een succesvoller bedrijf!

Investeren, investeren en nog eens investeren

2.    Maak een duidelijke planning

Zelf bepalen hoe jouw werkdag verloopt klinkt misschien fantastisch, maar er kleven ook wel wat nadelen aan. Zo moet je over voldoende discipline beschikken om iedere dag op een vast tijdstip achter je laptop te kruipen. Bovendien is het heel verleidelijk om tussendoor nog even een wasje te draaien, een gesprekje met de buurman aan te knopen of lekker te snoepen. Door dit uitstelgedrag merk je de eerste weken steeds vaker dat je de nachten door moet halen om deadlines te halen. Niet echt de bedoeling natuurlijk.

Daarom is het juist als thuiswerkende zzp’er zo belangrijk om over een goede planning te beschikken. Begin iedere dag met het maken van een planning. Zet standaard je wekker op werkdagen (zodat je niet stiekem toch wat langer uit zal slapen) en begin volgens een vast schema met werken. Zo voorkom je dat je op rare uren gaat werken en verhoog je je productiviteit.

Maak een duidelijke planning

3.    Vergroot de zichtbaarheid van jouw bedrijf

Toen je nog in loondienst werkte was het voor jou vaak een raadsel waar je baas al die klanten en opdrachten vandaan haalde. Je maakte je er niet druk om. Er was immers werk genoeg. Nu je als zzp’er werkt, ligt deze taak bij jou. Daarom is het belangrijk om veel in de marketing van jouw bedrijf te investeren. Hierbij kan je niet alleen denken aan het plaatsen van advertenties, maar ook aan het maken van relatiegeschenken.

Wanneer je relatiegeschenken laat maken, is het belangrijk om voor producten te kiezen waar de ander écht iets aan heeft. Denk bijvoorbeeld aan een usb stick bedrukken. Een zakenpartner zal daar waarschijnlijk heel blij mee zijn en wordt bovendien zo iedere dag aan jouw bedrijf herinnerd. Win-win dus!

Een succesvol bedrijf start je niet zomaar. Ga daarom niet ondernemen om het ondernemen, maar omdat hier echt jouw passie ligt. Dat is het geheim achter het succes van veel zzp’ers.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *