3 praktische tips bij een interne bedrijfsverhuizing 0

3 praktische tips bij een interne bedrijfsverhuizing

Ben je voornemens om de indeling van je huidige bedrijf volledig op de kop te gooien? Dan kun je je wel voorstellen dat dit iets is waar je heel goed over na moet denken. Los van het feit dat je soms geen andere keuze hebt, aangezien je bijvoorbeeld toe bent meer ruimte, is het wel belangrijk dat de belangrijke processen doorgang kunnen vinden. Omdat we toch vaak zien dat een interne bedrijfsverhuizing vaak wordt onderschat en veel ondernemers denken dit wel ‘even tussen neus en lippen door’ te kunnen doen, hebben wij 3 praktische tips, die het je een stuk gemakkelijker maken.

Maak een goed plan

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar een goed plan is ontzettend belangrijk. Doe je dit namelijk niet, dan loop je risico dat bepaalde dingen in het honderd lopen, die eigenlijk ook prima voorkomen hadden kunnen worden. Begin heel eenvoudig met alle stappen die gedaan moeten worden. Zo krijg je namelijk een goed beeld van wat er moet gebeuren en kun je vervolgens bepalen welke mensen je allemaal wat wilt laten uitvoeren. Uit ervaring weten we, dat het verhuizen met te veel mensen alleen maar voor problemen zorgt en het de communicatie er niet makkelijker op maakt. Helemaal niet omdat dit niet iets is wat jullie regelmatig doen. Begin dus met een goed plan, zodat je weet wat er moet gebeuren en wie je allemaal helpt. Maak ook een inventarisatie van alle meubels, apparatuur, documenten en andere belangrijke zaken die moeten worden verhuisd. Door dit in kaart te brengen, krijg je niet alleen inzicht in wat er precies moet gebeuren tijdens de verhuizing, maar weet je ook precies wat er eventueel nog ontbreekt.

Logistiek

Bij een interne bedrijfsverhuizing is het belangrijk om de logistiek goed te regelen. Zorg ervoor dat er voldoende mensen beschikbaar zijn om te helpen met inpakken, verplaatsen en uitpakken van alle spullen. Dit kan intern personeel zijn of je kunt ervoor kiezen om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen, die de interne bedrijfsverhuizing volledig voor je regelen. Denk ook aan de juiste hulpmiddelen, zoals verhuisdozen, labels en bescherming. Zo zorg je er niet alleen voor dat niets beschadigt, maar kun je het straks ook veel makkelijker weer terugvinden. Deel daarnaast ook vast de nieuwe locatie in, zodat iedereen precies weet wat op welke plek moet komen te staan. Zo hebben jullie of eventueel de verhuizers, de spullen niet onnodig vaak in de hand.

Praat de medewerkers regelmatig bij

Afhankelijk van het type verhuizing, is het wel belangrijk dat je ook de medewerkers die niet direct betrokken zijn, op de hoogte gehouden worden. Zo voelen ze zich namelijk niet alleen betrokken, maar weten ze ook waar ze aan toe zijn. Het kan namelijk niet zo zijn, dat je besluit de boel in het weekend te verhuizen en er een aantal werknemers op maandag ineens een andere werkplek hebben of zelfs naast een andere collega zitten. Vaak is het verstandig om even een aantal keer een informatiebijeenkomst te houden, zodat iedereen precies weet hoe de zaken ervoor staan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *