3 praktische tips bij het kopen van een nieuwe vloer 0

3 praktische tips bij het kopen van een nieuwe vloer

Toe aan een nieuwe vloer? Dan kom je de komende tijd voor heel veel verschillende keuzes te staan. Het aanbod van vloeren is tegenwoordig immers ontzettend groot. Van houten vloeren tot pvc of misschien zelfs marmer. Werkelijk alles is mogelijk om jouw woning compleet te maken. Een nieuwe vloer kiezen doe je niet even. Het is een beslissing die je voor de lange termijn maakt en die van grote invloed is op de sfeer in huis. Een goede en weloverwogen beslissing maken is dan ook heel belangrijk. Maar weet jij eigenlijk wel waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe vloer? In dit artikel geven we 3 praktische tips om je op weg te helpen.

1. Let op de gezinssamenstelling

Bij het kopen van een nieuwe vloer is het met name belangrijk om naar je eigen gezinssamenstelling te kijken. De ene vloer is immers gemakkelijker te reinigen en kan beter tegen een stootje dan de andere vloer. Aan welke eisen jouw vloer moet voldoen, hangt dan ook voornamelijk af van de wijze waarop er in huis wordt geleefd. Een gezin met meerdere kinderen en/of huisdieren zal bijvoorbeeld meer baat hebben bij een makkelijke vloer die tegen een stootje kan. Een ouder echtpaar zal echter iedere vloer kunnen kiezen, omdat de vloer simpelweg veel minder te lijden heeft.

Houd ook rekening met de toekomst. Een vloer koop je immers niet maar voor even. Hier zal je heel wat jaren mee kunnen doen. Wanneer jullie pas zijn gaan samenwonen heb je misschien minder baat bij een kindvriendelijke vloer, maar wellicht hebben jullie in de toekomst wel plannen voor gezinsuitbreiding. Dan kan het slim zijn om hier nu alvast rekening mee te houden. Zo voorkom je dat je over enkele jaren wéér een nieuwe vloer kunt kopen.

2. Denk ook aan een goede ondergrond

Houd tijdens het kopen van een nieuwe vloer ook rekening met de ondergrond. Veel vloeren kunnen tegenwoordig op de meeste soorten ondervloeren worden gelegd, maar er zijn ook vloeren waarbij de ondervloer wat extra aandacht verdiend. Dit zie je bijvoorbeeld bij een pvc vloer. Deze vloer is relatief dun en flexibel, waardoor oneffenheden sneller in de vloer getoond zullen worden. Dan is het belangrijk om de ondervloer eerst zorgvuldig te egaliseren, want anders zal de pvc vloer er nooit optimaal uitzien.

Ook wanneer je over vloerverwarming beschikt is het verstandig om de juiste vloerkeuze te maken. Niet alleen kan niet iedere vloer met vloerverwarming gecombineerd worden, maar er zijn ook vloeren die meer of juist minder warmteweerstand bieden. Hoe minder warmteweerstand geboden wordt, hoe efficiënter de vloerverwarming zal werken. Hou hier dan ook rekening mee wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer.

3. De interieurstijl

Let bij het kopen van een nieuwe vloer met name op het totaalplaatje. Hoe zou je jouw huidige interieurstijl definiëren? Geniet je van een Scandinavische-, industriële of misschien wel een landelijke woonstijl? Vraag jezelf af wat het beste past bij de bank, de keuken of de gordijnen. Kies dan voor een vloer die deze woonstijl complimenteert. Hierdoor kies jij de vloer die het beste bij jouw woning, smaak en interieur past en leg je de juiste basis voor de komende jaren!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *