3 redenen om ook thuis led panelen te gebruiken 0

Als je aan led panelen denkt denk je waarschijnlijk direct aan systeemplafonds en aan professionele ruimtes als kantoren, winkelpanden en scholen. Maar wist je dat je led panelen ook gewoon thuis kunt gebruiken? In deze lees je drie redenen waarom dit een goede idee is.

1. Led panelen hebben een strakke afwerking

Een systeemplafond gebruiken is voor het ophangen van je led panelen helemaal niet nodig. Deze panelen zijn namelijk ook aan een gipsplafond of een betonnen plafond te bevestigen. Hierbij heb je twee opties: ophangen of opbouwen. In beide gevallen voeg je op deze manier een strakke en moderne lamp toe aan je plafond. Hierdoor zijn led panelen bijvoorbeeld de perfecte toevoeging aan keukens met moderne inrichting, die dankzij het gebruik van deze lampen direct een luxueuzere uitstraling krijgen.

Ben je op zoek naar een subtiele lamp? Led panelen kun je vinden in verschillen formaten, zoals het kleinere led paneel 30 x 30, dat niet al te erg opvalt in de kamer waarin je het gaat gebruiken. Vaak hebben led panelen bovendien een subtiele witte kleur, waardoor dit vaak wegvalt in je witte plafond.

2. Led panelen kunnen goed tegen temperatuurschommelingen

In ruimtes waarin veel temperatuurschommelingen voorkomen, zoals in bijkeukens of garages, gaan lampen vaak sneller kapot. Met de led verlichting in led panelen heb je hier geen last van. Dit soort verlichting is beter bestand tegen schommelingen in de temperatuur. Bovendien zijn led panelen meestal goed bestand tegen water en stof en kunnen ze hierdoor ook in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid overleven. Dit is dus dé perfecte oplossing voor ruimtes als de bijkeuken.

3. Led panelen verspreiden veel licht

Standaardformaten als het led paneel 30×30 of het 60×60 led paneel verspreiden een grote hoeveelheid licht. Sowieso zijn led panelen, zoals de naam al zegt, altijd voorzien van led verlichting. Dit soort verlichting is meestal energiezuiniger en hierdoor krachtiger. Een groter gedeelte van de energie wordt namelijk omgezet in licht in plaats van in warmte. Bovendien heeft led verlichting geen opstarttijd. Dat betekent dat je niet, zoals bij bijvoorbeeld spaarlampen, een tijd moet wachten voordat het licht op volle sterkte brandt. Led panelen springen aan en branden direct lekker fel. Dit is perfect voor ruimtes waar je maar kort bent, zoals de bijkeuken of een voorraadkast. Het licht dat de lampen verspreiden is overigens niet altijd zo koud als in kantoorpanden. Ook in warmere lichtkleuren zijn de led panelen beschikbaar, waardoor deze ook in sfeervolle ruimtes goed gebruikt kunnen worden.

led paneel 30x30

Led panelen alleen geschikt voor op kantoor? Zeker niet! Doordat de led lampen een strakke afwerking hebben, goed tegen temperatuurschommelingen kunnen en veel licht verspreiden zijn ze ook perfect voor thuis. Dé perfecte oplossing voor je moderne keuken, bijkeuken of garage.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *