3 redenen om voor een ronde salontafel te kiezen 0

3 redenen om voor een ronde salontafel te kiezen

Salontafels zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Opvallend is dat de vormgeving door de jaren heen flink is veranderd. Waar we voorheen nog vooral rechthoekige en vierkante salontafels konden bewonderen, zien we tegenwoordig ook steeds vaker ronde tafels. Sterker nog, geometrische vormen komen overal in huis voor. Twijfel jij nog over de aankoop van een ontzettend stoere, ronde zwarte salontafel? Maar durf je nog geen definitieve beslissing te maken? Simpelweg omdat het anders is dan anders? Dan wordt het hoog tijd om die angst opzij te zetten. Er zijn namelijk genoeg redenen om voor een ronde salontafel te kiezen. In dit artikel zetten we de belangrijkste 3 alvast op een rijtje.

1.      Speelse uitstraling

Jarenlang hielden we ons vast aan de standaard norm als het ging om salontafels. Iedere salontafel was even hoekig, net als de rest van het interieur. Hoewel dat inderdaad voor een rustige uitstraling en veel eenheid zorgde, was het niet de beste oplossing wanneer men juist naar een speelse uitstraling op zoek was. Wie dol is op creatieve uitspattingen en liever iets unieks in zijn of haar interieur aanbrengt, kan dan ook beter kiezen voor een salontafel die iets unieker is. Waarbij je een beetje outside the box kunt denken. Zo’n speelse uitstraling is het beste te verkrijgen met een ronde salontafel. Deze geeft de woonkamer direct een geheel nieuwe uitstraling en brengt écht de finishing touch.

Houd er wel rekening mee dat een ronde salontafel over het algemeen iets meer ruimte in beslag neemt. Daarom is het soms noodzakelijk om ook de opstelling van het meubilair in de woonkamer ietwat aan te passen. Maar over het algemeen hoeft dit geen probleem te zijn om jouw favoriete salontafel netjes te kunnen plaatsen.

2.      Minder gevaarlijke hoeken

Een ronde salontafel is over het algemeen een ideale keuze wanneer je (kleine) kinderen in huis hebt rondlopen. Iedere ouder met een jong kind zal beamen dat een hoekige tafel nogal eens voor hartkloppingen zorgt. Voordat je het weet trekt je kind zich op de verkeerde plek op en stoot het zijn of haar hoofdje of (erger nog) valt het met de kin of het hoofd precies op zo’n lelijke hoek. Met alle gevolgen van dien natuurlijk. Een ronde salontafel zorgt ervoor dat deze situaties ondenkbaar zullen zijn. Door het gebrek aan vervelende hoeken kunnen ze zichzelf niet stoten of op een andere manier bezeren. Dat bespaart jou weer een hoop stress en je kind een hoop wondjes en littekens.

3.      Het staat bij ieder interieur

Een groot voordeel van ronde salontafels is dat ze op heel veel verschillende manieren te combineren zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook voor meerdere kleine salontafeltjes in diverse afmetingen kiezen. Dat versterkt de speelse uitstraling en geeft ook nog eens een geheel unieke sfeer. Bovendien past een ronde salontafel bij ieder interieur. Ze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, dus er is altijd wel een ronde salontafel te vinden die jouw interieur verrijkt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *