3 tips voor als je zelf gaat klussen 0

zelf klussen tips

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf te klussen in en om het huis. Dit geeft je een gevoel van betrokkenheid met je woning en je kunt ook nog eens het nodige geld besparen. Kleine klussen zijn voor vrijwel iedereen mogelijk, maar voor de grotere klussen komt toch wel wat meer kijken. Denk hierbij niet alleen aan de nodige ervaring, maar ook aan voldoende professioneel gereedschap en materiaal om de klus te klaren. Klussen gaat niet altijd over rozen. Wil jij binnenkort zelf gaan klussen? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken! Wij geven je alvast 3 handige klustips.

1.      Klussen op hoogte

Het kom geregeld voor dat we mensen dapper een dak zien beklimmen. Dapper is wel het juiste woord, want het aantal valpartijen is schrikbarend hoog in Nederland. Bij klussen op hoogte moet je dan ook, net als een professional, voldoen aan bepaalde veiligheidsregels. Deze zijn er niet voor de lol, maar zijn speciaal bedacht om klussers op hoogte veilig te houden. Natuurlijk moet je bij klussen op hoogte niet alleen denken aan klussen buitenshuis, maar ook binnenshuis. De meeste doe-het-zelvers huren een rolsteiger, omdat deze breed inzetbaar is. Het voordeel van een steiger is niet alleen dat deze hoger is dan een ladder, maar ook dat deze een stuk veiliger werkt dan een trap of ladder. Je staat steviger en op een platte ondergrond, waardoor je minder gemakkelijk valt als je opgaat in je werk.

Steiger kopen

Tip: maak je regelmatig gebruik van een steiger en vind je het te duur om deze telkens te huren? Bekijk dan of je samen met de buurt een steiger kunt kopen bij Steigerkopen.nl, zo betaal je allemaal een klein gedeelte en mag iedereen er gebruik van maken. Zo ben je uiteindelijk allemaal goedkoper uit en heb je altijd een steiger tot je beschikking.

2.         Gereedschap kopen of lenen?

Doe-het-zelvers hebben vaak een breed scala aan gereedschappen in hun berging liggen. Toch komt het nog wel eens voor dat je een specifiek gereedschap net niet in huis hebt. Wat doe je dan? Schaf je een nieuwe aan voor je verzameling of leen je er één? Het is hierbij eerst belangrijk dat je kritisch naar jezelf kijkt. Tot nu toe heb je dit gereedschap nog nooit nodig gehad voor een klus. Wat is dan de kans dat je dit gereedschap in de toekomst wel gaat gebruiken? Ga voor een slimme en goedkope oplossing en bekijk of de mogelijkheid bestaat om dit gereedschap te lenen. Zelf klussen hoort niet duurder te zijn dan het inschakelen van een professional!

3.         Zelf doen of toch iemand inschakelen?

Elke doe-het-zelver komt er wel eens voor te staan: er komt een klus op je pad, waar je eigenlijk helemaal geen verstand van hebt. Wat doe je dan? Onze tip is om altijd kritisch te blijven denken. Klussen in en rondom het huis is enorm leuk, maar het moet wel praktisch blijven. Als je weken met dezelfde klus bezig bent en het resultaat niet goed is, is dit natuurlijk hartstikke zonde voor de uitstraling van je woning. Soms is het gewoon verstandiger om een professional in te schakelen. Blijf je toch graag betrokken bij de klus of wil je nog wat extra geld besparen? Bekijk dan welke dingen je wél zelf kunt doen en laat de moeilijkste onderdelen van de klus

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *