3 tips om de energiekosten te verlagen 0

3 tips om de energiekosten te verlagen

De kosten voor gas en stroom lopen uit de hand voordat je hier erg in hebt. Moet jij ieder jaar bijbetalen of betaal je maandelijks een fors bedrag die het niet mogelijk maken om te sparen? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Gelukkig zijn de kosten voor gas en licht eenvoudig zelf in de hand te houden. Dit in tegenstelling tot veel andere vaste lasten. Wanneer je wil besparen op je maandelijkse lasten, kan energiezuiniger leven dan ook zeker een groot verschil maken. Als je dit op de juiste manier aanpakt, bespaar je al snel honderden euro’s per jaar! Maar hoe pak je dit aan? In dit artikel geven we 3 tips om de energiekosten te verlagen.

1.    Energie vergelijken loont

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel Nederlanders lang bij dezelfde energiemaatschappij blijven. Waarom zou je immers overstappen als je geen problemen ervaart? Dat uitgangspunt heerst, maar wist je dat je door regelmatig over te stappen juist veel geld kan besparen? Vergelijk energie, zodat je altijd weet waar je het voordeligste contract kunt sluiten.

Hoewel alle energiemaatschappijen dezelfde energie gebruiken, kunnen de voorwaarden onderling sterk verschillen. Bovendien adverteren maatschappijen regelmatig met interessante acties en welkomstkortingen. Het is hierdoor vaak goedkoper om over te stappen dan om langer bij je huidige energiemaatschappij te blijven. Het blijft echter wel belangrijk om vergelijkend onderzoek te doen. Zo weet je zeker dat je jezelf niet in de vingers snijdt en wel degelijk goedkoper uit zal zijn.

2.    Vervang alle conventionele verlichting voor ledlampen

Neem tevens je huidige verlichting eens flink onder de loep. Vaak staan mensen niet stil bij de lampen die ze gebruiken. Zolang ze nog een voorraadje van conventionele verlichting hebben liggen, zullen zij deze eerst opmaken voordat ze naar alternatieven gaan kijken. Wij adviseren echter om direct op energiezuinige verlichting over te gaan. Ledlampen verbruiken niet alleen veel minder energie (wat goed is voor de energierekening), maar gaan ook nog eens veel langer mee. Hierdoor bespaar je op de lange termijn veel geld.

Vervang alle conventionele verlichting voor ledlampen

3.    Kleine aanpassingen maken een groots verschil

Denk je dat je weinig verschil kunt maken? Of heb je niet de financiële middelen om je woning zo klimaatneutraal mogelijk te maken? Geen zorgen! Juist de kleinste aanpassingen kunnen een zeer groot verschil maken. Laat je daarom niet leiden door zorgen, maar bekijk eerst goed wat je zelf kunt doen. Besparen op stroom en gas is echt niet zo ingewikkeld als het lijkt. Wij zetten een aantal kleine en simpele aanpassingen voor jou op een rijtje:

  • Zet alle lampen uit als je weggaat of een ruimte verlaat. Dit klinkt misschien als iets wat heel gewoon is, maar het zal je nog verbazen hoe vaak dit vergeten wordt. Leer jezelf daarom aan om lampen direct bij het verlaten van een ruimte uit te schakelen en maak, voordat je de woning verlaat, eerst een rondje door het huis om zeker te weten dat alles uitgeschakeld is. Vergeet je dit nog te vaak? Schaf dan verlichting met een tijdsklok aan of kies voor lampen met bewegingssensor, zo bespaar je eenvoudig veel geld.
  • Zet de verwarming standaard één graad lager. Hier merk je weinig van, maar het levert je al snel een besparing van tientallen euro’s per jaar op. De ideale binnentemperatuur ligt tussen de 19 en 21 graden.
  • Haal stekkers van elektrische apparaten na gebruik uit het stopcontact. Doe je dit niet, dan zal het apparaat stroom blijven vragen. Dit geldt ook voor de opladers van mobiele telefoons. Deze blijven regelmatig hele dagen in het stopcontact zitten en behoren dan ook tot de grootste sluipverbruikers in huis. Door hier goed op te letten, bespaar je eenvoudig geld op je energierekening.

De kosten voor de energierekening verlagen is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Door kleine veranderingen in huis aan te brengen, energieleveranciers te vergelijken en de mogelijkheid tot energieneutraal wonen onder de loep te nemen, werk jij niet alleen aan een beter milieu, maar ook aan een lagere energierekening!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *