3 tips voor een prachtig terras in eigen tuin 0

3 tips voor een prachtig terras in eigen tuin

De zon schijnt al lichtjes door het slaapkamerraam bij het opstaan, de vogels zingen hun eigen lied en je voelt je direct een stuk vrolijker. De zomer is weer in aantocht! De komende tijd zal in het teken staan van het buitenleven. Heerlijk rommelen in eigen tuin, genieten van het zonnetje en je gezin. Tenminste, als de tuin aan al jullie wensen voldoet. Heeft jullie tuin nog wel wat hulp nodig en ontbreekt het op dit moment nog aan een plekje om heerlijk te zitten en te genieten? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen!  

Beschik je over alle benodigde ruimte en is je tuin alsnog niet echt leefbaar te noemen? Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan. Zodra de temperaturen stijgen is het toch een heerlijk idee om lekker te loungen of te borrelen met je gezin en/of vrienden? Dit kan alleen als de benodigde faciliteiten aanwezig zijn. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan het aanleggen van een prachtig terras in eigen tuin? Deze zal als ware de woonkamer van de tuin vormen. Hét belangrijkste plekje om samen te komen met dierbaren en heerlijk te genieten van een boekje of het zonnetje. Met een terras creëer jij een bijzondere en veelzijdige plek om optimaal van eigen tuin te genieten. Maar waar moet je dan aan denken? Wij geven 3 tips!

1.    Denk ook aan een overkapping

Is er sinds jullie hier zijn komen wonen eigenlijk nog niet veel aan de tuin gedaan? Dan geniet je wel van het voordeel om deze nog geheel naar eigen wens aan te kleden. Je beschikt over ontelbaar verschillende opties om deze aan al jullie wensen te laten voldoen. Nu kan je nog dingen aanpassen die later wellicht moeilijker te veranderen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping voor het terras.

Denk ook aan een overkapping

Deze overkapping brengt niet alleen de nodige schaduw in de tuin, maar zorgt er ook nog eens voor dat je op regenachtige dagen langer van de buitenlucht kunt genieten. Heerlijk om met de kinderen even snel een frisse neus te halen onder de overkapping en tegelijkertijd nog wat te spelen. Een overkapping is dan ook de perfecte toevoeging voor ieder terras.

2.    Kosten

Wat gaat het aanleggen van een terras mij nu eigenlijk kosten? Het is logisch dat je met vragen zit. Bij iedere klus zal je immers een afweging moeten maken. Wat wil ik vandaag laten doen en wat kan ik, budgetafhankelijk, beter op de lange termijn doen?

De kosten voor een nieuw terras in eigen tuin zijn van meerdere factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van het terras en het materiaalgebruik. Wij adviseren om offertes bij verschillende stratenmakers aan te vragen. Zo weet je ongeveer wat je van de kosten kunt verwachten en weet je zeker dat je de beste deal sluit.

3.    Zelf doen of uitbesteden?

Twijfelt u nog of u het terras zelf gaat aanleggen of dit door een stratenmaker laat doen? Dan is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden:

  • Twee linkerhanden? Niet doen! De voornaamste reden om zelf te gaan klussen is om extra kosten te besparen. Dit begrijpen wij heel goed. Toch is het niet verstandig om een klus aan te grijpen omdat dit nu eenmaal ‘goedkoper’ is. Zeker wanneer je eigenlijk twee linkerhanden hebt, doe je er goed aan om de klus uit te besteden of iemand die handig is in je omgeving om hulp te vragen. Bedenk immers ook dat wanneer je cruciale fouten maakt, de kosten misschien hoger op kunnen lopen dan als je direct een professional had ingeschakeld.
  • Lichamelijke klachten? Het aanleggen van een terras vraagt veel van de fysieke gezondheid. De rug, knieën, nek en armen, ze krijgen het allemaal zeer zwaar te verduren. Wanneer je lichamelijk al minder sterk bent, kan dit een goede reden zijn om de klus toch uit te besteden. Je loopt anders immers het risico dat je je lichaam overbelast.
  • Je kunt heel wat tijd besparen door het terras door een professional te laten aanleggen. Een terrasmaker weet immers precies hoe hij dit moet aanpakken en waar hij rekening mee moet houden. Zo weet je zeker dat je binnen de kortste keren van een kwalitatief terras geniet. Bovendien kan je ook nog eens al je wensen met deze vakman bespreken. Zo geniet je van een prachtig droomterras die nog jaren mee zal gaan.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *