Deze 3 x meubeltrends komen terug in 2023! 0

Deze 3 x meubeltrends komen terug in 2023!

Het is natuurlijk geen geheim dat meubeltrends, net zoals alle trends, komen en gaan. Wat ooit populair was kan snel weer voorbijvliegen en zelfs jaren later weer een comeback maken. Maar er zijn ook trends die nét iets langer blijven hangen en soms misschien wel jaren meegaan. Nu het einde van het jaar nadert, is het de hoogste tijd om de meubeltrends van 2023 onder de loep te nemen. Zitten er stukken tussen die een comeback maken of zijn er items en stijlen die meegenomen zullen worden vanuit dit jaar? Zoals de bank met ronde vormen en de natuurlijke serene kleuren bijvoorbeeld. Hieronder lees je drie meubeltrends die we terug zullen zien in 2023!

Organische vormen

Organische vormen waren in de jaren zeventig al helemaal hip en het lijkt erop dat ze een grote comeback hebben gemaakt waar we voorlopig nog geen afscheid van hoeven te nemen. Dit jaar zag je de trend van organische vormen en lijnen echt veel in interieurprogramma’s op tv en in magazines. En gelukkig zullen de gebogen lijnen en asymmetrische vormen ook 2023 blijven domineren. Omdat deze vormen zo goed bij alle stijlen en woontrends passen, kan het zomaar zijn dat dit een blijvertje is! Dus als je op zoek bent naar een manier om wat dynamiek aan je interieur toe te voegen, denk dan zeker aan meubelstukken met organische vormen. Investeer in stukken met rondingen en organische lijnen en wees niet bang om verschillende vormen en maten te combineren voor een echte unieke look!

Duurzame materialen

Na jaren van delicate meubels van verschillende materialen, zoals glas en keramiek, gaat het in 2023 vooral om duurzaamheid. Meubels van massief hout en metaal maken dan ook hun entree. Zoals (her)gestoffeerde meubelstukken die tegen een stootje kunnen en een lange levensduur hebben. Het is belangrijk bij deze trend om voor stukken te gaan van gerecycled materiaal. Maar ook om rekening te houden met de levensduur van de producten. Investeren in meubels van goede kwaliteit is duurzamer dan goedkope stukken kopen die vaak vervangen moeten worden. Het is dus de juiste tijd om te investeren in duurzame meubelstukken die langer mee zullen gaan. En als je een druk en dynamisch huishouden hebt met jonge kinderen en huisdieren, dan zijn duurzame materialen natuurlijk altijd een must! Mooie esthetische meubelstukken van duurzame materialen kun je volgend jaar zeker verwachten. En door je in 2023 te focussen op deze duurzame trend, draag je ook een steentje bij aan het milieu!

Comfortabel en minimalistisch

De afgelopen tijd was het vooral kunst om stijlen te mixen en matchen. Waar nu nog sierlijke meubels nog gecombineerd worden met moderne stukken, zal het volgend jaar meer draaien om eenvoud. In 2023 staat ook comfort voorop, wat betekent dat minimalisme weer helemaal terug is! Zoek naar meubels met strakke lijnen en klassieke silhouetten. Je kunt ook weer meer modulaire meubels verwachten die je kunt herschikken en die je veranderende behoeften kunnen bijhouden. En als het gaat om comfort, kies dan voor een goede fauteuil of bank. Als je op zoek bent naar nieuwe minimalistische meubels, zorg er dan voor dat ze zowel comfortabel als stijlvol zijn.

Van organische vormen, duurzame materialen en minimalistische stukken. Met deze drie trends zit je in het nieuwe jaar zeker goed! Veel succes.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *