3x inspiratie om te genieten in jouw wintertuin! 1

inspiratie wintertuin

We moeten er nu echt aan geloven, de winter is begonnen. Temperaturen onder het vriespunt, sneeuw en vorst zorgen ervoor dat we meer maatregelen moeten nemen om de tuin winterklaar te maken. Geniet met onderstaande tips ook in de winter van de tuin en het buitenleven!

Tip 1: Creëer een fijne plek om te zitten

Wil je meer tijd doorbrengen in je wintertuin? Dan is het handig om je tuinset onder een veranda of in een tuinkamer te zetten. Je kunt de set aankleden met sierkussens in warme tinten en warmte creëer je door zachte plaids te gebruiken. Schenk jezelf een kop warme thee in en geniet van dit jaargetijde. Ben je nog op zoek naar ideale tuinset voor jouw tuin? Bekijk tuinsets in alle soorten en maten!

Tip 2: Gebruik kunstgras voor een groene tuin

Het gezegde ‘het gras is altijd groener bij de buren’ kun je dit jaar voorkomen! Om het gehele jaar door van een mooie groene tuin te genieten, zou je kunnen kiezen voor kunstgras in de tuin. Kunstgras is zorgeloos, héél natuurlijk en kostenbesparend. Tuingemak in uiterste vorm dus! De meeste kunstgrassoorten zijn verwerkt met verschillende groentinten in combinatie met diverse bruin schakeringen in de mat. Deze aspecten in combinatie met de zacht aanvoelende structuur van de gebruikte vezels maken de kunstgrassoorten een kopie van natuurlijk gras. Op deze manier kun je ook in de winter genieten van een mooie groene tuin.vogelhuis winter

Tip 3: Verzorg de vogels in je tuin

Vergeet niet de vogels regelmatig bij te voeren. Vooral bij sneeuw en vorst kunnen ze wel wat extra’s gebruiken om in goede conditie te blijven. Wanneer het kouder wordt, komen vogels automatisch dichterbij huis en ze gaan actief op zoek naar een fijne plek waar ook in de koudere seizoenen eten te vinden is. Door een vogelnestkast op te hangen geef je de vogels een warm huisje, door hier vetbollen en pinda’s in te leggen geef je de vogels een voedzame maaltijd. Daarnaast is het erg gezellig om verschillende vogels voorbij te zien komen in jouw tuin, hier fleurt iedere tuin van op!

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *