Dit zijn de 4 grootste voordelen van een PVC vloer! 0

Dit zijn de 4 grootste voordelen van een PVC vloer!

PVC vloeren worden een steeds populairdere vloerkeuze in woningen. Dit kan zijn omdat ze duurzaam zijn, gemakkelijk te reinigen en in veel verschillende kleuren of stijlen te vinden zijn. Bovendien kun je ze krijgen tegen een zeer betaalbare prijs, dus zelfs als je een strak budget hebt, kun je alsnog een passende vloer vinden. Eigenlijk klinkt het als dé ideale vloer voor in huis, toch? Maar mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn dan lees je de vier grootste voordelen van een PVC vloer.

Een duurzame keuze

Als duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij jou dan zou dit al genoeg reden kunnen zijn om een PVC vloer aan te schaffen. Het is namelijk één van de beste keuzes in materiaal als het gaat om duurzaamheid. Daarnaast is de vloer makkelijk te installeren en kun je deze ook weer makkelijk loshalen en meenemen naar een volgende woning. Zo hoef je geen nieuwe vloer aan te schaffen bij een verhuizing en ook dat maakt de vloer een stuk duurzamer. Een PVC vloer is ontzettend slijtvast en kan goed tegen een stootje dus hij blijft lang mooi en gaat ook lang mee.

Veel verschillende soorten en stijlen

PVC vloeren zijn er in veel verschillende soorten, stijlen en kleuren. Of je nu een industrieel of modern interieur hebt, de keuze is bijna eindeloos. Er is altijd wel een vloer die perfect bij je past in bijvoorbeeld een houtlook of betonlook, in een donkere of lichte kleur. De keuze is oneindig! Daarom vind je gegarandeerd een vloer die perfect bij jouw woonstijl. Zélfs bij een heel klassiek of eclectisch interieur.

Makkelijk schoon te maken

Zoals eerder benoemd kan een PVC vloer echt goed tegen een stootje, maar dat is niet het enige. Ook vlekken en krassen verdwijnen weer als sneeuw voor de zon omdat deze vloer daar gewoon tegen bestand is. PVC vloeren zijn daarom ideaal voor drukke gezinnen met kinderen en huisdieren, want het is een vloer die veel belopen kan en mag worden. Omdat de vloer waterbestendig is, kun je hem dus makkelijk schoon maken. En is deze ook geschikt voor meerdere ruimtes in huis, zoals de keuken. Daarnaast is de vloer dus slijtvast en kan heel goed tegen een kras of een stoot. Rondrennende en spelende kinderen, huisdieren, in en uitlopende mensen mét of zonder schoenen? Een PVC vloer kan het écht allemaal aan!

Zelf leggen of laten leggen

Het fijne aan deze vloer is dat je de keuze hebt om hem zelf te leggen of om hem te laten leggen door een specialist. De vloer is in principe heel makkelijk zelf te leggen door middel van een handig systeem, maar het hoeft dus niet. Als je zelf niet heel handig bent en je dit een te hoog gegrepen project vindt, kun je hem dus laten leggen. Als je de vloer toch zelf gaat leggen kun je hem in de meeste gevallen ook direct over een bestaande vloer leggen, wat weer ontzettend veel werk scheelt.

Mocht je dus op zoek zijn naar een aantrekkelijke vloer die makkelijk schoon te houden is? Dan is PVC waarschijnlijk écht de juiste keuze voor jou. Er zijn uiteraard nog veel meer voordelen, maar dit zijn de vier grootste en belangrijkste voordelen van een PVC vloer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *