4 materialen voor een landelijke badkamer 0

badkamer met hout

Een badkamer in landelijke stijl kan heel klassiek zijn, maar ook modern. Er zijn wel kenmerken wat de landelijke badkamer populair maakt, het brengt rust en warmte. Daarnaast zijn de mogelijkheden met een landelijke badkamer erg groot. Je kan veel verschillende kleuren en landelijke materialen toepassen. Hieronder vier materialen die terugkomen in (nagenoeg) alle landelijke badkamers.

1. Hout

Hout is een natuurlijk materiaal en past perfect in een landelijke badkamer. Hout heeft een landelijke uitstraling en het voordeel van hout, is dat het in de badkamer niet koud aanvoelt. Het heeft dus een warme uitstraling.. Hout past goed bij veel kleuren, dus het is ook nog is makkelijk te combineren. Wij zien daarom vaak dat badkamermeubelen van hout worden gemaakt om die landelijke uitstraling in de badkamer te krijgen. Wij zien ook steeds vaker tegels met een houtstructuur voor die warme uitstraling.

2. Pastel kleuren

Pastel kleuren geven vooral een zachte uitstraling aan je badkamer. Pastel kleuren krijg je door een primaire kleur te mixen met wit. Denk bijvoorbeeld aan de kleur ‘’baby roze’’. Dit is een voorbeeld van een pastel kleur. Pastel kleuren zijn te mixen met veel verschillende stijlen waaronder de landelijke badkamer.

3. Steen

Als we spreken over steen, bedoelen we niet normale muur stenen. We bedoelen stenen die een natuurlijke uitstraling hebben. Zoals natuursteen en marmer. Beide materialen zijn erg geschikt voor badkamers en worden daarom ook veel gebruikt. Niet altijd voor grote oppervlakken, maar het kan ook alleen gebruikt worden voor de wastafel of het bad.

4. Accessoires

Accessoires kunnen echt het verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan wanddecoraties, de spiegels, krukjes of steuntjes. De inrichting kan erg bepalend zijn voor de uitstraling van de badkamer. Een vloerkleed kan bijvoorbeeld veel impact hebben of wat dacht je van een plant in de badkamer?

Het mooie van de bovengenoemde materialen is dat je ze allemaal met elkaar kunt combineren. Weet jij al wat je gaat doen met jouw badkamer? Kijk ook eens naar landelijke badkamer inspiratie op het internet of ga langs een showroom bij jou in de buurt. Veel succes met jouw badkamer!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *