4 onmisbare tips voor de mooiste betaalbare keuken! 0

4 onmisbare tips voor de mooiste betaalbare keuken!.v1

De keuken behoort tot één van de belangrijkste plekken in huis. Dit is niet alleen de ruimte waar je even snel een maaltijd in elkaar flanst, maar ook de plek waar je geniet met het hele gezin. Er is soms niets fijner dan jezelf na een lange werkdag in de keuken terugtrekken. Lekker kokkerellen en ondertussen genieten van de verhalen van je gezin.

Steeds vaker wordt het gezinsleven naar de keuken verplaatst. Dit zien we ook wel terug aan de toenemende vraag naar open keukens. De keuken speelt een centrale rol binnen het gezinsleven én de woning. De tijd dat deze in een aparte ruimte werd verstopt is dan ook voorgoed voorbij. Ben jij toe aan een nieuwe keuken of ga je binnenkort verhuizen? Dan wil je natuurlijk over de mooiste betaalbare keuken beschikken. Een keuken waar je de komende jaren heel veel plezier aan kunt beleven. Maar waar let je dan op? Wij geven 4 tips!

1. Budget bepalen

Voordat je op keukenjacht gaat is het eerst belangrijk om een budget te bepalen. Iedere keukenverkoper zal eerst willen weten hoe groot jouw budget is. Hierdoor kan hij beter inschatten welke keuken geschikt zal zijn. Probeer iets lager in te zetten dan je maximale budget, zodat je altijd nog wat ruimte overhoudt voor de nodige extra’s. Wij adviseren wel om het budget nooit te overstijgen. De kans dat je door je enthousiasme toch op die ‘speciale aanbieding’ in gaat is natuurlijk best groot. Je moet echter wel proberen te voorkomen dat je hierdoor met grote schulden komt te zitten. Een duidelijk budget is dan ook van essentieel belang voor het vinden van de geschikte keuken.

Gelukkig zijn er genoeg keukens voor een relatief lage prijs. Als je weet waar je moet zoeken, hoeft een keuken helemaal niet de hoofdprijs te kosten.

Budget bepalen keuken

2. Welke stijl past bij mij?

Het aanbod van keukens is ontzettend divers. Kies je voor een klassieke of toch een moderne keuken? Wil je een opvallende kleur of houd je het juist zo neutraal mogelijk? Welke keuken voor jou het meest geschikt is hangt af van je eigen smaak. Let tevens op de interieurstijl in de rest van de woning. Zeker wanneer je over een open keuken beschikt is het belangrijk dat deze bij de stijl van de woonkamer aansluit. Zo creëer je één sfeervol geheel.

Wil je een opvallende kleur kiezen? Houd er dan rekening mee dat dit tijdens een eventuele huisverkoop moeilijkheden kan geven. Mensen kijken doorgaans direct naar de keuken en badkamer, omdat deze de meeste kosten opleveren tijdens een verbouwing. Wanneer je voor een opvallende kleur kiest, is de kans groot dat ze hierdoor wat geld van de vraagprijs af zullen snoepen om zo de keuken te verbouwen. Wanneer je in de toekomst verhuisplannen hebt, doe je er dan ook goed aan om voor een neutrale kleur te kiezen.

opvallende moderne keuken

3. Doe inspiratie op

Je hoeft natuurlijk niet direct tot aankoop over te gaan. Een beetje inspiratie opdoen is nooit mis. Ga daarom wat groothandels af of kijk naar het aanbod online en onderzoek de verschillende mogelijkheden. Zo krijg je alvast een goed idee van de keukens die binnen jouw budget passen. Maak eventueel een moodboard met keukens die bij jouw stijl en woning passen. Deze kan je vervolgens aan een keukenverkoper laten zien, zodat deze jou gemakkelijker te woord kan staan. Zo vind je zeker jouw droomkeuken!

4. Wie installeert de keuken?

Heb je een keuze kunnen maken en ben je nu al dolblij met jouw nieuwe keuken? Dan rest er natuurlijk nog één belangrijke vraag: wie installeert de keuken? Doe je dit zelf of laat je dit doen door de leverancier? Veel keukens zijn gemakkelijk zelf te installeren. Dit heeft verschillende voordelen, vooral op financieel gebied. In sommige gevallen is het echter beter om dit aan vakmensen over te laten. Bijvoorbeeld als je twee linkerhanden hebt of als de keuken verschillende complexe installatietechnieken vraagt. Bovendien plaatsen veel leveranciers de keuken tegen een gereduceerde prijs, waardoor je uiteindelijk helemaal niet zoveel duurder uit bent.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *