4 redenen voor een vintage vloerkleed 0

vintage vloerkleed

Vloerkleden zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. De ruimte voelt al snel kil en saai aan wanneer er geen vloerkleed in ligt. Welk vloerkleed heb jij in je woning? Of naar welk vloerkleed ben je op zoek? Ga dit jaar eens voor een vintage exemplaar! Vintage vloerkleden zijn een enorme trend op dit moment en staan erg mooi in een klassiek interieur. Maar in een modern interieur zorgen ze juist weer voor extra sfeer. Wij geven je 4 redenen waarom je voor een vintage vloerkleed zou moet kiezen.

1. Authentieke uitstraling

De kracht van vintage vloerkleden is dat ze een authentieke uitstraling hebben. Ze komen vaak uit landen als Turkije, Iran en Marokko, waar de vloerkleden nog op traditionele wijze worden geknoopt en geweven. Ook is de kleurovergang van de kleden heel authentiek. De oorspronkelijk gebruikte verf is namelijk vaak lastig te achterhalen. Daarnaast is het ook mogelijk dat de vloerkleden iets verkleuren met de jaren, zonder de kwaliteit tekort te doen. Op deze manier heb je altijd een uniek en speciaal vloerkleed waar je jarenlang van kan genieten.

2. Makkelijk schoon te maken

In tegenstelling tot bijvoorbeeld hoogpolige vloerkleden zijn vintage vloerkleden altijd plat. Dit zorgt ervoor dat deze vloerkleden makkelijk schoon te maken zijn. Daarnaast slijten ze minder snel en zijn ze erg makkelijk in onderhoud. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een vloerkleed voor in je eetkamer? Het lijkt misschien niet praktisch, als je nadenkt over alle vlekken die veroorzaakt kunnen worden. Maar vintage vloerkleden zijn zo makkelijk schoon te maken dat je op deze manier ook best je eetkamer wat meer gezelligheid kan geven!

3. Alles behalve oubollig

Wanneer mensen het woord vintage horen, denken ze al snel aan het woord tweedehands. Dit klinkt meteen een stuk minder chique. Toch betekent dit niet dat vintage vloerkleden oubollig zijn. Deze trend is op dit moment juist ontzettend modern en populair. Dat kun je terug zien aan het grote aanbod in vintage vloerkleden. Deze vloerkleden zijn een goede manier om kleur aan te brengen in je interieur. Populaire kleuren op dit moment zijn okergeel, knalgroen, roze en natuurlijk de traditionele rode kleur.

4. Passend in elk interieur

Vintage vloerkleden passen perfect in ieder interieur. Ze geven een chique look in een klassiek interieur, maar geven een modern interieur extra warmte en sfeer. Daarnaast bevatten vintage vloerkleden een explosie van kleuren, wat het gemakkelijk maakt om het vloerkleed bij de rest van het interieur te laten passen. Laat een kleur uit je vintage vloerkleed terugkomen in je interieur in de vorm van een kussentje of stoel, en je vloerkleed past perfect bij de rest van je interieur. Zo simpel kan het zijn!

Ben je enthousiast geworden over vintage vloerkleden? Neem dan eens een kijkje op Rozenkelim.nl. Hier ben je er zeker van dat je een vintage vloerkleed aanschaft dat origineel en authentiek is. Rozenkelim heeft ruim 500 van deze unieke vloerkleden op voorraad. Bekijk het aanbod online of bezoek de showroom!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *