4 slimme bespaartips op de wekelijkse boodschappen 0

4 slimme bespaartips op de wekelijkse boodschappen

Boodschappen doen, de één vindt het een heerlijk uitje en de ander ziet het juist als noodzakelijk kwaad. Toch komen we er geen van allen onderuit. Er moeten nu eenmaal boodschappen in huis gehaald worden. Helaas is dit ook iedere week weer een flinke kostenpost. Een gemiddeld gezin besteedt circa €100 tot €120 aan de weekboodschappen. Hierbij zijn extra benodigdheden zoals luiers, schoonmaakmiddelen en dierenvoer vaak nog niet eens meegerekend. Het doen van boodschappen kan dan ook een flinke hap uit je portemonnee nemen. Alhoewel, enkel als je dit niet op de juiste manier aanpakt. Er zijn tegenwoordig immers enorm veel verschillende manieren waarop je kunt besparen op de wekelijkse boodschappen. Wij zetten de 4 slimste bespaartips hieronder voor jou op een rijtje.

1.         Houd de folders goed in de gaten

Ben jij iemand die iedere week naar een vaste supermarkt gaat en daar direct alles haalt wat je nodig hebt? Dan kun je veel geld besparen door meerdere winkels af te gaan en hierbij de folders goed in de gaten te houden. Zie je in de Coop folder volgende week dat het gehakt in de aanbieding is? Begin dan maar alvast met brainstormen voor een aantal lekkere gerechten met gehakt. Door enkel maaltijden te bedenken op basis van de aanbiedingen, bespaar je eenvoudig veel geld!

Coop folder volgende week

Let tevens natuurlijk ook op de aanbiedingen van houdbare producten. Soms loont het enorm om enkele keren veel in te slaan, zodat je hier de komende tijd niks meer voor nodig hebt. Dit lijkt even een flinke uitgave, maar op de lange termijn bespaar je er enorm veel geld mee.

2.         Doe slechts één keer in de week boodschappen

Vroeger was het niet meer dan normaal dat je alle boodschappen in één keer in huis haalde. Toen waren er immers ook minder supermarkten en was het vrijwel altijd een heel uitstapje om alle boodschappen in huis te krijgen. Inmiddels zit er op iedere hoek bijna wel een supermarkt en zijn de meeste mensen geneigd om iedere dag even langs de supermarkt te gaan. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar in de praktijk blijkt dat de meeste mensen vervolgens met meer spullen naar huis gaan dan ze in eerste instantie hadden gedacht. Wat lekkers bij de koffie, een avondsnack of een fles frisdrank is dan immers zo meegenomen. Hierdoor ben je op structurele basis meer geld kwijt aan je weekboodschappen en die kleine bedragen lopen flink op. Probeer daarom je uitstapjes naar de winkel tot maximaal één keer per week te beperken. Dat scheelt je uiteindelijk veel geld.

Doe slechts één keer in de week boodschappen

3.         Maak een boodschappenlijstje

Wil je voorkomen dat je te veel onnodige boodschappen meeneemt? Maak dan vooraf een duidelijk boodschappenlijstje op basis van het weekmenu en houd je hier ook aan. Zo weet je zeker dat alles in huis is om iedere dag te koken en voorkom je tevens dat je nog een aantal keer terug moet.

4. Ecologisch shoppen?

Denk je graag aan het milieu tijdens het boodschappen doen? Geen probleem! Ook biologische producten zijn regelmatig in de aanbieding. Houd hiervoor de folders goed in de gaten.

Wil je echt geheel ecologisch boodschappen doen? Maak dan gebruik van een ‘Nee-Nee’ sticker op je deur en lees de folders online. Zo weet je precies welke acties er op dit moment bij de Aldi gelden en hoef je hiervoor geen extra papier te verspillen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *