4 slimme tips bij het afsluiten van een woonverzekering 0

huis gekocht

Iedere Nederlander is tot op zekere hoogte verplicht om zich te verzekeren. We beschikken allemaal over een basiszorgverzekering, een WA-verzekering voor de auto en meestal ook een opstalverzekering als huisverzekering. Alhoewel de opstalverzekering niet verplicht is, is het wel altijd aan te raden deze af te sluiten. Dit kost ons jaarlijks wel honderden euro’s aan verzekeringen alleen. Uiteraard zijn er nog veel meer verzekeringen waar we gebruik van kunnen maken. Deze zijn echter niet verplicht. Ons motto is daarom ook: sluit enkel een verzekering af bij een verhoogd risico of als het niet mogelijk is om eventuele schade zelf te betalen. In dit artikel geven we je 4 slimme tips bij het afsluiten van een woonverzekering.

1.         Wat wil je wél verzekeren?

Allereerst is het belangrijk om een goede afweging te maken van wat je wel en juist niet wilt verzekeren. Zo kan een verandering in de leefsituatie een aanleiding zijn om een extra verzekering te nemen, maar het kan er ook voor zorgen dat je een dekking juist wilt verlagen. Weeg alle voor- en nadelen tegen elkaar af en schakel eventueel een specialist in om te bepalen welke verzekeringen voor jou het meest van toepassing zijn. Het is belangrijk om dit eens in de zoveel tijd te doen. Gezinsuitbreiding, sterfte of een andere woning kunnen allemaal situaties vormen, waardoor de noodzaak ontstaat om je verzekeringen nog eens flink onder de loep te nemen.

woon verzekering

2.         Controleer je huidige woonverzekering

De meeste mensen kijken pas weer naar hun woonverzekering als ze deze nodig blijken te hebben. De woonverzekering krijgt regelmatig jarenlang geen aandacht. Hierdoor weten slechts weinig mensen voor welk bedrag ze verzekerd zijn. Wacht niet tot het te laat is, maar controleer eens in de zoveel tijd je woonverzekering. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als het noodlot toeslaat. Wel zo’n prettig idee, toch?

3.         Redenen voor het opschroeven van de woonverzekering

Heb je pas geleden je huis compleet vernieuwd en geniet je nu van duurdere meubels? Is het gezin enorm gegroeid sinds het afsluiten van de woonverzekering? Dan is de kans groot dat de waarde van je inboedel de afgelopen jaren sterk gestegen is. Het is dan ook niet gek om de woonverzekering van tijd tot tijd op te schroeven. Dit kost je een paar euro extra per maand, maar voorkomt wel dat je bij een brand of diefstal veel te weinig vergoed krijgt.

huis verzekering

4.         De noodzaak van een aansprakelijkheidsverzekering

Steeds meer mensen kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering. Zeker voor gezinnen met kinderen is dit een fijne verzekering om op terug te vallen. Kijk je ook altijd angstig toe hoe je kinderen een glas aan hun mond zetten bij de buren? Is dit nu al de tiende keer dat je per ongeluk iets laat vallen of ergens tegenaan stoot? Als je schade bij iemand anders veroorzaakt, kunnen de kosten soms aardig in de papieren lopen. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om dit uit eigen zak te betalen. Gelukkig hebben we allemaal de mogelijkheid om ons te verzekeren voor ongelukjes buitenshuis. Je kunt altijd op de aansprakelijkheidsverzekering terug vallen, zelfs als het gaat om torenhoge bedragen. Dat is een fijn idee, nietwaar?

aansprakelijkheidsverzekering

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *