4 tips bij het kopen van jouw droomhuis in het buitenland 0

droomhuis kopen buitenland

Overweeg je om een huis te kopen in het buitenland en ben je nog op zoek naar extra tips? Hieronder zetten we 4 tips voor een huis in het buitenland te kopen nauwkeurig voor je op een rij.

Tip 1: Bezichtig zelf het huis dat je wilt kopen

Zelfs wanneer het misschien een eindje uit de buurt is, is het toch van belang dat je je toekomstige woning persoonlijk gaat bezichtigen wanneer je er serieus belangstelling voor hebt. Op die manier bekijk de woning en de omgeving, je krijgt een indruk van de plaatselijke sfeer en je kunt een goed beeld vormen waardoor het aantrekkelijk zou zijn voor anderen wanneer je de woning zou verhuren.

Tip 2: Over belastingzaken

Wanneer je in het buitenland een woning koopt, doe je er goed aan informatie in te winnen over de daarmee verbonden belastingzaken. Het beste is dit samen te doen met en adviseur en/of een makelaar zodat een goede voorbereiding verzekerd is.

Tip 3: De wetgeving

Onder de 4 tips voor het kopen van een huis in het buitenland behoort ook de wetgeving. Verdiep jezelf zorgvuldig door de wetgeving in een ander land, om niet voor verrassingen te komen staan.

In dit geval doe je er ook goed aan om een deskundige in te schakelen die hier ervaring mee heeft, dan weet je tenminste zeker op de hoogte te blijven over de wetgeving in het land waar je huis zich bevindt en zul in geen geval voor vervelende verrassingen komen te staan.

wetgeving

Tip 4: Te huur zetten

Een belangrijk aspect van een huis in het buitenland kopen is uiteraard het verhuren wanneer je er zelf niet bent. Dit brengt heel wat met zich mee. Overweeg mensen in te huren die kunnen zorgen voor de overdracht van de sleutels, het schoonmaken en het eventuele tussentijdse herstel en onderhoudswerk.

Tot slot: richt je aandacht niet uitsluitend op één plaats. Bij voorkeur kun je verschillende mogelijkheden open houden. Speciaal wanneer je in het buitenland een woning gaat bekijken, doe je er slim aan om te kijken meteen meerdere huizen en/of appartementen te bezichtigen.

Daardoor leer je niet alleen het gebied kennen, ook kun je locaties vergelijken. Bovendien zal het je tweede thuis worden, en daarom van belang om helemaal overtuigd te zijn van de woning.

Zo kun je een huis uitzoeken vlak over de grens of juist aan de andere kant van de wereld bijvoorbeeld in Zuid-Afrika of Thailand. Een voorbeeld van een aantal momenteel populaire bestemmingen zijn Spanje, Frankrijk, Portugal en Oostenrijk. Wil je dus een huis in Spanje laat de mogelijkheden voor jezelf zorgvuldig inventariseren.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *