4 tips bij het kopen van een nieuw kozijn 0

kopen nieuwe kozijn

In een woning zijn ramen en kozijnen één van de belangrijkste elementen. Wie kozijnen gaat kopen moet op een aantal punten letten. Welke materialen kies je en waar wordt het kozijn geplaatst? Bij kozijnen kopen loop je als leek al snel over door alle informatie die je krijgt.

Welk materiaal is het beste voor mijn kozijnen?

Kies voordat je kozijnen gaat kopen eerst het materiaal uit. Tegenwoordig kun je kiezen uit een veelvoud aan materiaalsoorten. Alle materialen hebben voor- en nadelen. Let dus goed bij het kozijnen kopen of de materiaalkeuze de juiste keuze is. In Nederland worden vooral houten- en kunststof kozijnen verkocht.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden op dit moment zeer veel verkocht. Kunststof staat voor functionaliteit en duurzaamheid tegelijk. In vergelijking met andere materialen scoren kunststof kozijnen meestal met een aantrekkelijke prijs. Dankzij de ingebouwde holle ruimtes hebben kunststof kozijnen een uitstekende thermische isolatie.

Kunststof-aluminium kozijnen

Aluminium is een extreem robuust materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Kunststof-aluminium kozijnen bieden alle voordelen van kunststof kozijnen, maar zijn bijzonder robuust dankzij de aluminium buitenschaal. Daarnaast zijn er veel vormgevingsmogelijkheden: De aluminium buitenschaal kan in talloze kleuren worden uitgevoerd, zelfs houtdecor is mogelijk.

Ramen van puur aluminium bevinden zich echter relatief in het dure segment. Door kunststof en aluminium te combineren, profiteer je tegelijkertijd van een aantrekkelijke prijs en alle voordelen van de aluminium buitenschaal.

Kunststof-aluminium kozijnen

Houten kozijnen

Houten kozijnen zien er bijzonder huiselijk uit en stralen een warme, natuurlijke flair uit. Bovendien biedt hout door zijn structuur natuurlijk een bijzonder goede warmte-isolatie.

De uitgebreide constructie en behandeling van de houten kozijnen komt echter tot uiting in een hogere prijs. In ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals de badkamer, is een houten kozijnen niet altijd ideaal.

Eigenschappen van kozijnen

Naast de keuze uit de bovenstaande materialen is het ook verstandig om bij kozijnen goed te kijken naar bijvoorbeeld inbraakbeveiliging. Goed hang- en sluitwerk is essentieel om inbrekers buiten de deur te houden.

Let bij het kopen van kozijnen ook op het glas, tegenwoordig is tripple glas de beste keuze. Drievoudig glas heeft een hogere isolatiewaarde en daarmee bespaar je weer op je stookkosten.

Kozijnen laten plaatsen

Het plaatsen van nieuwe kozijnen is een klusje voor de vakman, de kozijnen zijn vaak onhandig groot en zwaar. Een vakman heeft de middelen om de kozijnen snel en vakkundig te plaatsen. Met een goede planning is het mogelijk om in één dag een heel huis te voorzien van nieuwe kozijnen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *