4 tips voor het kopen van nieuwe meubelen 0

4 tips kopen nieuwe meubelen

Ga je binnenkort verhuizen en wil je een geheel nieuw interieur aanschaffen? Of is je huidige interieur echt aan vervanging toe en ben je klaar voor een ware make-over? Dan is de zoektocht naar nieuwe meubelen van start gegaan!

De meeste mensen vinden het enorm leuk om nieuwe meubelen aan te schaffen. Toch hikken ze ook wel op tegen die ellenlange zoektocht. Zeker als je de mening van een partner en eventuele kinderen in overweging moet nemen, kan de zoektocht veel stress opleveren. Tegelijkertijd wil je dit wel zorgvuldig aanpakken. Het is immers wel belangrijk dat de meubelen bij jullie gezinssituatie en smaak passen. Daarom geven wij 4 tips voor het kopen van nieuwe meubelen om zo de zoektocht een stuk eenvoudiger te maken.

1.         Maak een moodboard

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe eettafel of bank, iedere zoektocht begint bij het vinden van inspiratie. Weet jij precies wat je wilt? Heb je al een idee in gedachten of ga je hier compleet blanco in? Ga dan aan de slag met het maken van een moodboard. Betrek hier ook de overige gezinsleden bij. Leg een aantal woontijdschriften klaar en knip inspiratie uit. Plak deze vervolgens op een groot vel papier. Zo krijg je duidelijk inzicht in de wensen en de voorkeur van het gezin. Dat maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger, omdat het geschikte aanbod kleiner wordt.

eettafel kiezen

2.         Beschikbare ruimte

Uiteraard is het ook belangrijk dat de nieuwe meubels passen in de woning. Hierbij moet je niet alleen op de beschikbare ruimte letten, maar ook op de eventuele loopruimte die overblijft. Als je een nieuwe bank koopt, is het uiteraard wel belangrijk dat je hier gewoon omheen kunt bewegen. Je wilt immers niet dat deze de gehele woonkamer in beslag neemt en er geen ruimte is voor andere meubels en accessoires. Meet daarom iedere ruimte zorgvuldig op en bedenk over welke afmetingen de nieuwe meubelstukken maximaal mogen beschikken. Zo voorkom je vervelende verrassingen na aankoop.

3.         Zoek naar bijpassende meubels

Vaak zien we dat mensen in de loop der jaren allemaal meubels bij elkaar verzamelen. Hierbij worden verschillende stijlen en kleuren met elkaar gecombineerd. Soms geeft dit een speels effect, maar in veel gevallen wordt het ook te druk en lijkt het een ratjetoe van verschillende stijlen te worden. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen door meer rust te creëren. Kies voor stijlen die bij elkaar passen en elkaar complimenteren. Kies je voor een strakke bank? Ga dan ook voor een moderne, strakke salontafel. Zo zijn de meubelen beter op elkaar afgestemd en geniet je van een prachtig effect.

strakke salontafel

4.         Bepaal het budget

Shoppen voor nieuwe meubelen is natuurlijk hartstikke leuk, maar vergeet niet om het budget vooraf te bepalen. Je wilt immers niet voor vervelende financiële verrassingen komen te staan. Blijf wel realistisch in het opstellen van het budget. Meubelen kosten nu eenmaal geld en als je alles nieuw wilt kopen, zal je hier ook zeker wat spaarcenten aan kwijtraken. Vraag bij iedere aankoop om een bonnetje, niet alleen voor de garantie, maar ook om inzicht te houden in je uitgaven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *