4 tips voor meer gezelligheid in de woonkamer 0

woonaccessoires

De woonkamer is de meest centrale ruimte in de woning. Hier breng jij waarschijnlijk de meeste vrije tijd door. Heerlijk lui zappend voor de televisie of met een paar heerlijke versnaperingen op de bank met vrienden en familie. Herinneringen voor later maak je meestal in de woonkamer. Daarom kan jouw woonkamer nog wel een beetje extra gezelligheid gebruiken. Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Wij geven 4 tips voor een fijne en gezellige sfeer in de woonkamer.

1.     Haal meer gezelligheid in huis met woonaccessoires

Woonaccessoires mogen uiteraard niet ontbreken in de woonkamer. Hiermee geef je niet alleen het interieur een ware boost, maar creëer je ook nog eens gezellige en uitnodigende sfeer. Zonder decoratie voelt de woonkamer maar leeg en kil aan. Een hele ongezellige boel dus. Decoratieve objecten, vloerkleden, bloemen en kussentjes doen wonderen voor het sfeergehalte in de kamer.

2.     Laat zien dat er geleefd wordt

Vaak zien we dat mensen tegenwoordig alles achter gesloten deuren verstoppen. Ze willen hiermee een rommelige uitstraling voorkomen. Vooral bij een strak en modern interieur wordt dit aangeraden. Toch vinden wij dit geen fijne trend. Door alles gesloten deuren te verstoppen, creëer je een ‘showroom-gevoel’. Je krijgt het idee dat er eigenlijk niemand woont en daardoor voelt de ruimte heel onpersoonlijk aan. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen door belangrijke persoonlijke objecten in het zicht te zetten. Zo geef je de woonkamer een persoonlijke touch en laat je zien dat er geleefd wordt.

interieur warme kleuren

3.     Warme kleuren

Veel mensen kiezen voor een ‘veilige’ kleurkeuze in de woonkamer. Ze zijn bang dat een kleur te overheersend wordt of dat ze hier snel op uitgekeken raken. Daardoor zien we vaak wit, beige en andere natuurtinten in de woonkamer. Natuurlijk hoeft dit geen probleem te zijn, maar het zorgt er wel voor dat de ruimte een beetje kil oogt. Misschien zelfs wel een beetje saai. Om meer warmte in de woning te brengen, moet je logischerwijs ook gebruikmaken van warmere kleuren. Door de muren een warme ondertoon te geven, zal de hele ruimte direct een andere sfeer uitstralen. Kies bijvoorbeeld voor de trendkleur okergeel of ga voor bordeauxrood. Natuurlijk hoef je niet direct álle muren in deze kleuren te verven. Kies voor één accentmuur en hou de andere muren neutraal, zo geniet je van een warme ondertoon zonder dat het te overheersend wordt.

4.     Minder rechte hoeken in huis

Dit is de meest gemaakte fout in de woonkamer. Tegenwoordig zien we zoveel rechte hoeken in de huidige trends terug, dat de ruimtes gewoon te geordend eruit zien. Teveel rechte hoeken doen niets voor de ruimte. Op Sweet Living Shop vind je een aantal fijne woonaccessoires om andere vormen in huis te brengen. Vooral ronde en geometrische vormen doen het ontzettend goed. Denk bijvoorbeeld aan een rond vloerkleed, een ronde poef, bijzettafels of gewoon een bijzonder gevormd schilderij. Deze geven de woonkamer een speelse knipoog, waardoor je direct van meer sfeer geniet. Bovendien nemen ze weinig ruimte in beslag.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *