4 tips om snel en eenvoudig te besparen op de verwarming in huis 0

eenvoudig te besparen op de verwarming in huis

Nu de winter echt in volle gang is, wordt de radiator veelvuldig gebruikt. Hoewel die koude winterdagen met volop ijs en sneeuw ontzettend gezellig kunnen zijn, leveren ze ook één groot nadeel op: een hogere energierekening. Gelukkig hoeft een hoog wooncomfort niet hand in hand te gaan met een hogere energierekening. Er zijn verschillende manieren waarop je de temperatuur in huis aangenaam kunt houden én voldoende kunt besparen. Fijn dat het ook anders kan. Dan kun je tenminste zonder zorgen een extra Jaga Tempo radiator aanschaffen. Zolang je weet hoe je deze duurzaam kunt gebruiken, zal dit geen enkel probleem zijn voor de portemonnee of het milieu.

Benieuwd hoe ook jij kunt besparen op de verwarming in huis? Zonder in te leveren op het wooncomfort? Hier zijn 4 snelle en eenvoudige tips!

1.         De juiste radiator kopen

Een radiator kopen is vast niet iets wat je dagelijks doet. Daarom wordt men vaak enorm verrast door het enorme aanbod van radiatoren. Wie denkt dat je slechts over één keuze beschikt, heeft het goed mis. Dit heeft gelukkig wel een groot voordeel, want het betekent ook dat je voor een radiator kunt kiezen die geheel aansluit op jouw wensen. Wanneer je op zoek gaat naar een energiezuinige radiator, dan is het belangrijk dat de warmteafgifte geoptimaliseerd is. Dat betekent dat er niet onnodig energie verspilt wordt en de ruimte toch nog over een aangename temperatuur beschikt. De warmteregulatie is dan vele malen efficiënter dan bij andere minder-energiezuinige radiatoren. Een goed voorbeeld is een Zehnder radiator. Door de geoptimaliseerde warmteafgifte, profiteer je met deze radiator direct van een fikse energiebesparing. Zonder op het wooncomfort in te hoeven leveren.

radiatoraanbiedingen

2.         Sluit de gordijnen bij extreme kou

Wanneer er buiten sneeuw ligt, vind je het uiteraard heerlijk om de gordijnen open te houden en naar dit prachtige plaatje te kijken. Bovendien staat Nederland ook bekend om de open gordijnen. Om even de buurvrouw gedag zwaaien wanneer je naar de supermarkt of stiekem een blik werpen in het huis van die ene nieuwe bewoner. Dit hoort bij ons land. Toch zijn er ook situaties waarbij het verstandiger is om de gordijnen dicht te houden. Niet alleen om van meer privacy te kunnen genieten, maar ook om extreme kou buiten te sluiten.

Want hoe goed je woning ook geïsoleerd mag zijn, kou komt vrijwel altijd door de ramen en deuren naar binnen. Ook de warmte die door de radiatoren wordt geproduceerd kan hierdoor verdwijnen. Daarom is het belangrijk om de ramen zoveel mogelijk af te dekken. Hiermee voorkom je dat essentiële warmte naar buiten glipt en ook dat er weer nieuwe kou naar binnen kan komen.

Let wel op dat de gordijnen niet over de radiatoren komen te hangen. Indien dit wel het geval is, dan zal de radiator minder goed zijn best kunnen doen en verspil je heel veel energie.

3.         Zet de thermostaat ’s nachts een stuk lager

Het is compleet overbodig om de thermostaat in de nacht volledig aan te laten staan. De meeste ruimtes in huis hoeven dan immers niet verwarmd te worden. Bovendien slaap je ook nog prettiger wanneer de slaapkamer wat koeler is. Zet daarom circa een uur voordat je gaat slapen de thermostaat laag. Zo kan het in huis langzaam afkoelen en ga je eigenlijk al naar bed zodra het wat kouder wordt in de woonkamer. Hierdoor ervaar je hier ook geen ongemakken van. Door de thermostaat op circa 15 graden te zetten, hoeft deze alsnog niet al te hard te werken om in de ochtend het huis opnieuw te verwarmen én bespaar je de nodige energie.

4.         Draai overbodige radiatoren dicht

Er zijn altijd wel ruimtes in huis die overdag of juist in de avond niet worden gebruikt. Misschien wil je dan wel gewoon gebruik maken van de centrale verwarming om de leefruimtes te verwarmen, maar het is zonde om deze overbodige radiatoren ook in te zetten. Probeer er daarom aan te denken om de radiatorkranen hier dicht te draaien en sluit vervolgens snel de deur. Hiermee hou je de kou uit de ruimte en blijft het daar alsnog aangenaam van temperatuur.

Je kunt er ook voor kiezen om thermostatische radiatorkranen te gebruiken. Deze kunnen afzonderlijk van elkaar worden afgesteld, zodat je zeker weet dat het niet te koud (of te warm) in een vertrek wordt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *