4 tips voor een sfeervolle loungehoek in de tuin 0

4 tips voor een sfeervolle loungehoek in de tuin

In de achtertuin wil je graag een sfeervol plekje om lekker te ontspannen. Veel mensen maken hiervoor een aparte loungehoek. Hoe zorg je nu dat je deze hoek zo sfeervol mogelijk maakt? Lees in deze blog 3 tips voor een sfeervolle loungehoek in de tuin.

1. Schaf een mooie loungeset aan

Het type loungeset is bepalend voor de sfeer van de loungehoek. Als jij een hele moderne tuin hebt, past een landelijke loungeset hier niet bij. Andersom geldt natuurlijk precies hetzelfde. Tegenwoordig is er enorm veel keuze uit verschillende soorten loungesets. Het is zelfs mogelijk om een loungeset op maat te laten maken met het materiaal van jouw keuze. Wil jij een mooie loungeset gemaakt van steigerhout voor een groot aantal personen? Geen enkel probleem. Let wel op dat het op maat maken van een loungeset een behoorlijke investering kan zijn. Als je uiteindelijk toch kiest voor een standaardmaat, is het verstandig om eerst te kijken of je deze niet ergens goedkoper kan vinden bij een woonboulevard.

2. Creëer sfeer met mooie verlichting

Verlichting is één van de meest bepalende factoren voor de sfeer van een tuin (of loungehoek). Zorg daarom dat er voldoende verlichting is. Hoe warmer de lichtkleur, des te meer sfeer dit geeft. Tegenwoordig is de meeste verlichting voor in de tuin van LED. Let goed op het type verlichting dat je koopt, want LED Tuinverlichting heeft niet altijd een warme kleur. Als jij zowel witte als warme verlichting wil is het aanschaffen van LED verlichting met dimtone wat je zoekt. Als je sfeer wilt creëren pas je de lichtkleur aan naar een warme kleur en als je juist felle verlichting nodig hebt pas je de kleur aan naar een witte kleur. Ideaal toch?

3. Koop extra decoratie

Met alleen een mooie loungeset en wat verlichting ben je er echter nog niet. Zorg dat er genoeg decoratie is die extra sfeer met zich meebrengt. Dit kan door middel van gezellige kussens op de loungeset, maar ook door sfeervolle bijzettafels met leuke accessoires, plantenbakken, tuinbeeldjes en buitenschilderijen. Uiteraard is het wel van belang dat de decoratie allemaal in dezelfde sfeer is. Kies daarom niet voor een moderne plantenbak als de rest van de tuin is ingericht volgens de bohemian stijl.

4. Zorg voor genoeg warmte

Ook op de wat frissere zomeravonden is het nog heerlijk om te genieten in je loungehoek met een lekker drankje. Dan wil je het natuurlijk niet koud hebben als het gaat schemeren. Zorg er daarom voor dat er genoeg warmte is in de hoek. Dit kan door een fijne terrasverwarmer aan te schaffen, maar het is natuurlijk helemaal sfeervol om hiervoor een mooie tuinkachel, vuurkorf of vuurschaal te kopen. Want naast warmte geeft het geluid van knetterend hout ook hartstikke veel sfeer.

Hopelijk kan je met deze tips een mooie loungehoek voor jezelf maken in je achtertuin, zodat je deze lente en zomer heerlijk kan genieten in je eigen tuin.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *