4x leuke foto-ideeën: zo verwerk je foto’s op een creatieve manier in je interieur 0

Veel mensen kiezen er voor om hun woning een persoonlijk tintje te geven door deze met foto’s te decoreren. Het plaatsen van fotolijstjes kennen we echter wel. Maar hoe verwerk je foto’s op een wat creatievere en interessantere manier? Hoe creëer je echt iets speciaals? Een pronkstuk voor in jouw woning? In dit artikel zetten we 5 leuke foto-ideeën voor jou op een rijtje.

#1 Canvasdoeken, heel gewoontjes of toch niet?

Vrijwel iedereen is wel bekend met de bijzonder mooie uitstraling van canvasdoeken. Enkele jaren terug werden deze immens populair bij het grote publiek en ook nu nog zie je ze in enorm veel huishoudens terug. Het nadeel van deze populariteit is dat het niet erg creatief of speciaal is om een canvasdoek op te hangen. Dat neemt niet weg dat het nog steeds de ideale manier is om foto’s te verwerken in je interieur. Maar is er ook een manier om een canvasdoek op een andere manier te gebruiken? Die is er zeker! Er zijn tegenwoordig enorm veel professionele websites die canvasdoeken in een baklijst plaatsen. Doordat deze zwevend geplaatst worden, zorgen ze voor een speciaal ruimtelijk effect. De foto komt tot leven! Deze manier van fotoverwerking is nog helemaal niet zo bekend, maar geeft je woning wel net dat beetje extra.
canvasdoek
Bron:https://www.herinneringenoplinnen.nl

#2 Hang één muur helemaal vol met foto’s

Dat foto’s leuk zijn wisten we al, maar wat als je dat nou echt kon laten zien door één muur helemaal vol te hangen met foto’s? We weten allemaal dat te veel fotolijstjes in huis al snel een rommelige uitstraling kunnen geven in je interieur. Voor veel mensen lijkt een ware fotomuur dan ook niet zo’n goed idee. Dit kan je echter gemakkelijk oplossen door de foto’s een gemeenschappelijke deler te geven, iets wat zorgt voor eenheid. Dit kan bijvoorbeeld de kleur van de foto’s zijn (denk aan zwart-wit, sepia, etc.), maar ook de fotolijstjes of de manier waarop ze worden opgehangen. Tip: zorg voor een rustige ondergrond. Bevestig de foto’s aan een niet al te drukke muur, hiermee haal je het effect van de foto’s weg!

fotolijsten muur
Bron:https://www.herinneringenoplinnen.nl/fotolijsten

#3 Maak eigen posters

Dit is een foto-idee die waarschijnlijk meer geschikt is voor het decoreren van de slaapkamer, maar daardoor niet minder leuk is! Je weet allemaal nog wel hoe je kamer eruit zag in je tienerjaren. De kans is groot dat ook jij veel posters in je kamer had hangen. Misschien wel van je favoriete band, games of een paar leuke mannen of vrouwen. Gelukkig hoef je ook als volwassene je geliefde posters niet helemaal vaarwel te zeggen. Wat dacht je van leuke posters met eigen foto’s? Laat een poster maken met een foto van jou en je maakt je slaapkamer in één klap persoonlijker.

#4 Fotobehang

Fotobehang wordt steeds populairder en is een leuke manier om jouw interieur op te vrolijken zonder dat het te veel wordt. Met fotobehang bedoelen we uiteraard niet dat je je hele kamer behangt met een mooie foto van jezelf. Wel kan je ervoor kiezen om één specifieke muur te behangen met een foto naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan een natuurfoto van een bijzondere vakantielocatie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *