5 badkamertrends voor 2021 0

5 badkamertrends voor 2021

Heb jij plannen voor een nieuwe badkamer? Dan wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk inspiratie opdoen voordat je een uiteindelijke keuze maakt. Je wilt natuurlijk jarenlang plezier houden van jouw nieuwe badkamer, waardoor het belangrijk is om te kiezen voor elementen die je over een aantal jaar nog steeds mooi vindt. Door te kijken naar de trends van het nieuwe jaar weet jij wat de komende tijd hip is en is jouw nieuwe badkamer helemaal bij de tijd.

Kleurrijke tegels

Witte tegels zijn al lang niet meer vanzelfsprekend in de badkamer. Al langer werden beton en houtlook steeds populairder voor de vloer en in 2021 voeren gekleurde tegels de boventoon. Wil je meer? Plaats de tegels dan in een speciaal patroon, zoals een schitterende visgraat. Ook reliëf tegels zorgen voor een bijzonder effect. Jouw badkamer mag best opvallen. 

Geometrische vormen

Het badkamermeubel of jouw bad hoeft geen strakke vorm te hebben met rechte hoeken. Wel blijft wit een populaire kleur voor het badkamermeubel. In 2021 is er ook aandacht voor zachte en geometrische vormen, vooral bij de meubels in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een badkamerkastje met afgeronde hoeken of een vrijstaand bad met zachte ronde vormen. Deze trend zet zich ook door in de badkamerspiegel. De spiegel(s) in jouw badkamer mag groot, opvallend en rond zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote spiegel met een koperen rand of bijvoorbeeld opvallende verlichting. Daarnaast is het leuk om te spelen met meerdere kleine spiegels die samen een geheel vormen.

Marmer is here to stay

Marmer blijft in 2021 razend populair. Hiermee bereik je in een handomdraai de uitstraling van de badkamer in een luxe hotel, maar dan gewoon bij je thuis! Marmer kun je op verschillende manieren verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een marmeren wasbak, een marmeren muur in de douchecabine of zelfs een heel marmeren bad. 

Shinen met metallic

Woonaccessoires en keukens lieten het al langer zien: metallic is hip! En waarom zou je deze trend niet doorzetten in de badkamer. Kleuren als koper en goud zijn prachtig te combineren met bijvoorbeeld blauwgroene of lichtroze badkamertegels. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een elegante badkamerkraan in champagne, goud of brons en ook je douchekop kun je hier mooi mee laten matchen. Metallic valt ook prachtig te combineren met marmer. 

Een opvallende wastafel

De wastafel hoeft al lang niet meer keurig wit te zijn. Zo zijn er prachtige waskommen verkrijgbaar in beton in verschillende tinten of bijvoorbeeld zachte kleuren als blauw, groen of terra. De afwerking is vaak mat in plaats van glanzend.  

Wellness gevoel in je eigen badkamer

Met een paar simpele extraatjes creëer je een echt wellness gevoel in je eigen badkamer. Dit stukje dagelijkse luxe is gewoon fijn. Zet verschillende potjes met heilzaam badzout op de rand van je bad, steek een lekkere geurkaars aan voor een cozy sfeer en zorg ervoor dat er een zachte badjas voor je klaar hangt op het moment dat je uit bad of onder de douche vandaan stapt. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *