5 gouden tips voor het inrichten van de slaapkamer met een klein budget 0

tips inrichten slaapkamer

Een goed bed, een stevige kledingkast, mooie woonaccessoires, wat leuks aan de muur: het inrichten van de slaapkamer kan wat kosten. Gelukkig kun je jouw slaapkamer ook mooi inrichten met een klein budget. Wij geven je de 5 gouden tips voor het inrichten van de slaapkamer met een klein budget.

Stel een budget vast

Voordat je op zoek gaat naar meubels en accessoires is het belangrijk dat je weet wat je budget is. Hoeveel geld wil je besteden aan het inrichten van de slaapkamer? En hoeveel van dat budget reserveer je voor de meubels en hoeveel voor de aankleding? Door dit van tevoren te bepalen voorkom je dat je budget op is na aanschaf van de meubels terwijl je eigenlijk ook nog een mooie spiegel en vrolijke kussentjes wilde hebben. 

Kijk eens naar tweedehands

Je hebt een gigantische keuze uit tweedehands meubels die vaak nog prima een tweede ronde meekunnen. Zo kun je bijvoorbeeld een tweedehands kledingkast kopen voor een fractie van de prijs, vaak in je eigen stad of regio. Ook een bedbodem kun je tweedehands aanschaffen. Voor de hygiëne is het vaak wel zo prettig om voor een nieuw matras te gaan. Een matras is ook zeer belangrijk voor je slaapcomfort en moet passen bij je eigen wensen en lichaam.

Onderhandelen over de prijs

In Nederland zijn we dit helemaal niet gewend, maar vaak valt er prima te onderhandelen over de prijs. Als je tweedehands iets koopt doe je dit waarschijnlijk al. Ook bij veel winkels en handelaren is het het proberen waard. Zo kun je bijvoorbeeld onderhandelen over een betere prijs of een korting als je direct een bed én een nachtkastje aanschaft. 

Werken met accessoires

Christine van Velthoven schrijft shopgidsen voor het online huishoudelijke platform SWEETESTHOME.nl en geeft als tip om met accessoires de juiste sfeer te creëren.  “Als het aankomt op de inrichting van de slaapkamer en de rest van de woning kun je het zo duur maken als je wilt. Met de juiste accessoires creëer je echter precies de sfeer die bij je past, zonder dat je hier veel geld aan uit hoeft te geven. Zo staat een wandplank bijvoorbeeld erg mooi in de slaapkamer, waar je een paar persoonlijke items op kunt zetten. Een oudere stoel fleur je op met wat leuke kussentjes en met een vrolijk kleed heb je geen nieuwe vloer nodig. Online kun je op je gemak een moodboard maken en de juiste producten uitzoeken die passen bij je kleurenpalet en stijl.”

Do-it-yourself

Als je een beetje handig bent zijn er veel meubels en/of accessoires die je zelf kunt maken. Niet alleen is dit een budgetvriendelijke oplossing, maar je krijgt hierdoor ook een uniek en origineel interieur. Maak bijvoorbeeld zelf een bedbodem van pallets of steigerhout of klus je eigen nachtkastje in elkaar. Zelfs een kledingkast kun je zelf maken. Dit is helemaal handig als de slaapkamer schuine muren heeft en je de aanwezige ruimte optimaal moet gebruiken. Hou het rustig in de slaapkamer, want dit is een plek waar je helemaal moet kunnen ontspannen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *