De 5 isolatie trends voor je woning 0

De 5 isolatie trends voor je woning

Tegenwoordig ontkom je er eigenlijk niet meer aan, woning isolatie. Het isoleren van jouw woning wordt steeds belangrijker. Om meerdere redenen wordt hier steeds meer aandacht voor gevraagd. Dat heeft te maken met duurzaam wonen. De aarde heeft zwaar te lijden onder het hoge energieverbruik en uitstoot e.d. Hierdoor moeten we met zijn allen echt beter voor de planeet gaan zorgen als we willen dat ons nageslacht ook nog van de aarde kan genieten. En de tweede reden om het huis te gaan isoleren is natuurlijk de hoge stookkosten waar we momenteel mee te maken hebben. En de verwachting is niet dat dit minder gaat worden. In deze blog kun je inspiratie op doen door de 5 isolatie trends voor jouw huis van dit moment.

Investeren in de woning

Eerlijk is eerlijk, isoleren is over het algemeen niet goedkoop. Het is een flinke investering, maar wel een investering die zichzelf weer terug kan verdienen. Voordat je gaat beginnen met isoleren van jouw woning is het dus heel erg belangrijk om je budget te bepalen. Door een duidelijk budget uit te rekenen weet je precies wat je kunt uitgeven. Isolatie advies vragen is dan ook heel verstandig.

1.      Begin met kleine aanpassingen

Isoleren is geen goedkope klus. Maar je hoeft niet gelijk een hele woning te verbouwen om de woning beter te isoleren. Kleine aanpassingen kunnen al een groot effect hebben op jouw energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan dubbele beglazing. Kleine aanpassingen in de woningen kunnen al een enorm effect hebben.

2.      Dak of zolder isolatie

Een snelle en gemakkelijke manier van woning isoleren is het isoleren van het dak of de zolderruimte van de woning. Via het dak of zolder gedeelte verliest een woning vaak veel warmte. Zonde want dit zijn over het algemeen ruimtes waar je niet veel komt. Wanneer je om isolatie advies vraagt kun je met de specialist bespreken welke vorm van dak/zolder isolatie voor jou het beste is.

3.      Vloerisolatie

Een van de meest populaire isolatie vormen van dit moment is vloerisolatie. Helemaal perfect is de vloerisolatie combineren met de geluidsisolatie. In vrijwel iedere woning is dit een aanrader. Geluidsoverlast is namelijk één van de meest voorkomende ergernissen tussen burenrelaties. Daarnaast levert vloerisolatie ook een hele hoop winst op.

4.       Kruipruimte isoleren

Of je nou een kruipruimte hebt die wel of niet toegankelijk is, maakt eigenlijk niet veel uit want de kruipruimte laten isoleren is een zeer populaire en gewilde manier van woning isolatie. Het grote voordeel van de kruipruimte isoleren is dat niet de hele vloer eruit gebroken hoeft te worden. Vraag om een gedegen isolatie advies voor het isoleren van de kruipruimte in jouw woning

5.      Muurisolatie

Het isoleren van de muren van de woning levert vaak een enorme winst op maar er moet wel bij vermeld worden dat dit vaak géén goedkope vorm van woningisolatie is. Dus wanneer je kiest voor muurisolatie is het wel belangrijk om een goed isolatie advies op te vragen. Samen met een specialist kun je dan bekijken welke vorm van muurisolatie het beste past bij jouw woning.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *