5 manieren om schimmel te voorkomen in huis 0

5 manieren om schimmel te voorkomen in huis

Schimmel in huis is niet alleen onaangenaam, het kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Gelukkig zijn er eenvoudige stappen die je kunt nemen om schimmel te voorkomen. Hier zijn 5 manieren om te beginnen:

Zorg voor voldoende ventilatie

Het is belangrijk om voldoende frisse lucht in huis te hebben. Laat regelmatig ramen en deuren openstaan, zet ventilatoren aan of gebruik een vochtvreter om vocht uit de lucht te verwijderen.

Beperk vocht

Vocht is de belangrijkste oorzaak van schimmel. Droog natte plekken zo snel mogelijk op, zoals na het douchen of koken. Maak ook gebruik van afdichtingsmiddelen om waterlekkages te voorkomen.

Regel de luchtvochtigheid

Houd de luchtvochtigheid in huis laag door middel van een vochtvreter of door regelmatig te luchten. Een luchtvochtigheid tussen de 30% en 50% is ideaal om schimmel te voorkomen.

Vermijd overbodige spullen

Houd het aantal spullen in huis beperkt en vermijd het opslaan van items in kleine, donkere ruimtes waar vocht zich kan ophopen.

Reinig regelmatig

Reinig oppervlakken, meubels en kleding regelmatig om stof en vuil te verwijderen dat schimmel kan aantrekken. Maak gebruik van schimmelwerende producten als deze nodig zijn.
Door deze 5 manieren in acht te nemen, kun je schimmel in huis voorkomen en een gezonde en schone omgeving creëren. Gebruik een vochtvreter om vocht uit de lucht te verwijderen en houd de luchtvochtigheid laag door regelmatig te luchten en te reinigen.

Kun je ook zelf een vochtvreter maken?

Je kunt een eenvoudige vochtvreter maken door gebruik te maken van materialen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Hier is hoe je het doet:

Kies het juiste materiaal
1. Gebruik een grote bak of pot, zoals een plastic container of een bloempot, en vul deze met zout, kattenbakvulling of silicagel. Het zout en silicagel zullen het vocht opnemen en de kattenbakvulling zal ervoor zorgen dat het materiaal goed gelijkmatig verdeeld blijft.

Voeg de juiste hoeveelheid materiaal toe
2. Vul de pot of container voor ongeveer tweederde met het materiaal dat je hebt gekozen. Het materiaal moet het vocht opnemen, dus zorg ervoor dat er genoeg is.

Voeg een geur toe
3. Als je wilt, kun je een paar druppels etherische olie of parfum toevoegen om de ruimte te verfrissen.

Plaats de vochtvreter
4. Zet de vochtvreter op een plek in huis waar hij het vocht het beste kan opnemen, zoals in de keuken of badkamer. Verander het materiaal regelmatig om te zorgen dat het vochtvreter effectief blijft.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *