5 preventietips om wespen uit je buurt te houden 0

wespennest weghalen

Wespen vormen voor veel woningbezitters een grote ergernis. Een wespensteek kan voor een nare zwelling zorgen, in het bijzonder wanneer je hier allergisch voor bent! Reden genoeg om wespen zover mogelijk uit de buurt van je terras te houden. Er zijn verschillende manieren om wespen te bestrijden. In dit artikel geven we je vijf handige tips, die wespen bestrijden makkelijker maken, zonder dat je hier chemische bestrijdingsmiddelen voor hoeft te gebruiken. Zeker op je terras wil je niet met bestrijdingssprays hoeven te spuiten, om wespen te kunnen verjagen.wespen

Tip 1: gebruik kruidnagels in een sinaasappel

Een van de mogelijkheden die je hebt om wespen te bestrijden, is het gebruik van kruidnagels in combinatie met een halve sinaasappel. Zet de halve sinaasappel aan de rand van je terras en steek hier vijf tot tien kruidnagels is. Zelf ruik je dit waarschijnlijk nauwelijks! Zo ondervind je hier geen hinder van, maar blijven de wespen wel weg.

Tip 2: plaats een bakje azijn op je tafel

Naast het gebruik van kruidnagels, kan ook het gebruik van een bakje azijn een slimme oplossing zijn om wespen te bestrijden. Wespen houden niet van deze vervelende geur, waardoor ze ver uit de buurt van je terras zullen blijven. Je kunt de bakjes met azijn natuurlijk ook elders in je tuin gebruiken om de wespen te verjagen!

Tip 3: een bakje met koffieprut

Als alternatief van een bakje met azijn, zou je ook een bakje koffieprut kunnen gebruiken. Veel mensen vinden de geur van koffie prettiger, dan die van azijn. In plaats van koffieprut zou je ook gemalen koffiebonen aan kunnen steken en dit in een bakje laten smeulen. Het geeft een geur van verbrande koffie, wat wespen bestrijden heel eenvoudig maakt.

Tip 4: maak een wespenvanger van een fles

Mochten er toch wespen op je terras komen, dan kun je zelf een wespenvanger maken van een plastic fles. Snijd de bovenzijde van de fles (waar de fles steeds smaller wordt) en steek deze omgekeerd in het overgebleven deel van de fles. Nu hoef je enkel wat zoete jam, siroop of cola in de fles te gieten om de wespen te kunnen vangen.

wespen in fles

Tip 5: wespennesten vroegtijdig laten verwijderen

Wespen bestrijden wordt lastiger als je te maken hebt met een wespennest in de tuin. Een wespennest zal gedurende het voorjaar steeds groter worden. Zorg er om deze reden voor dat je het wespennest al vroeg in het jaar laat verwijderen door een gespecialiseerde organisatie. Zelf een wespennest verwijderen wordt afgeraden. De kans op steken is hierbij groot!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *