5 redenen om voor een betonnen aanrechtblad te kiezen 0

5 redenen om voor een betonnen aanrechtblad te kiezen

Betonnen aanrechtbladen zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. En dat is zeker niet zonder reden, want een dergelijk aanrechtblad geeft de keuken direct een geheel nieuwe uitstraling. De gehele keuken vernieuwen is niet meer nodig wanneer je enkel het aanrechtblad vervangt. Met een betonnen aanrechtblad geniet je direct van een nieuwe sfeer in de keuken én de bijbehorende voordelen van dit aanrechtblad. Maar wat bedoelen we hier precies mee?

Ben jij benieuwd of een betonnen aanrechtblad ook bij jou past? Of twijfel je hier al tijden over en lukt het je maar niet om de knoop door te hakken? Dan zit je hier goed. In dit artikel geven we je namelijk 5 redenen om voor een betonnen aanrechtblad te kiezen en zetten we alle voordelen zorgvuldig op een rijtje.

1. Hittebestendig

Ben je iemand die dol is op kokkerellen en maar al te vaak met hete pannen en ovenschalen worstelt? Dan ben je zeker niet alleen. Want hoewel je er alles aan doet om deze niet op het aanrechtblad terecht te laten komen, is het soms niet anders mogelijk. Met alle gevolgen van dien. Met een betonnen aanrechtblad hoef je je hier echter geen zorgen meer om te maken. Deze is compleet hittebestendig. Hierdoor kun je zonder problemen een gloeiend bakblik of een hete pan op het aanrecht zetten.

Let op: ook een betonnen aanrechtblad heeft een speciale coating nodig om hittebestendig te kunnen zijn. Het is daarom goed mogelijk om een hete pan voor een korte tijd op het aanrecht te plaatsen, maar wanneer het om een langere periode gaat is het slimmer om alsnog een onderzetter te gebruiken en zo de coating te beschermen.

2. Duurzaam materiaal

Eén van de grootste voordelen van een betonnen aanrechtblad is dat dit een zeer duurzaam en slijtvast materiaal is. Wanneer je kiest voor beton, weet je zeker dat je hier heel wat jaren van mag genieten. Hierdoor hoef je het aanrechtblad de komende jaren zeker niet meer te vervangen en zal je het milieu ook niet onnodig uitputten. Goed voor jou en de wereld om je heen dus!

Duurzaam materiaal

3. Ongevoelig voor vlekken

Bij sommige aanrechtbladen moet je echt goed uitkijken of er geen vervelende vlekken ontstaan. Sommige vlekken kunnen namelijk een blijvend effect hebben op je aanrechtblad en dat wil je uiteraard voorkomen om de uitstraling van je keuken te behouden. Bij een betonnen aanrechtblad hoeven hier geen zorgen over te bestaan. Deze is over het algemeen namelijk ongevoelig voor vlekken. Pas wel op met bijtende stoffen, want deze kunnen wel schade aanrichten aan de coating van het aanrechtblad.

4. In diverse tinten verkrijgbaar

Betonnen aanrechtbladen zijn werkelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er voor ieder wat wils te vinden. Je hoeft je dus zeker geen zorgen te maken of het aanrechtblad wel bij jouw keuken past, want er is genoeg mogelijk om deze geheel naar wens samen te stellen. Zo weet je zeker dat je over een fijne eyecatcher beschikt.

5. Op maat gemaakt

Doordat een betonnen aanrechtblad altijd gegoten moet worden, is er ook heel veel mogelijk qua afmetingen. Zelfs bij bijzondere keukens is er dan ook nog genoeg mogelijk. In de meeste gevallen kan een betonnen aanrechtblad geheel naar eigen wens en zelfs geheel op maat worden gemaakt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *