5 redenen om voor een linoleum vloer te kiezen 0

5 redenen om voor een linoleum vloer te kiezen

Steeds meer mensen kiezen voor de luxe en sfeervolle uitstraling van een linoleum vloer. Deze vloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Niet alleen in particuliere woningen, maar ook bij openbare gelegenheden. Geen wonder, want er is bijna geen enkele andere vloer te vinden die zo duurzaam en milieuvriendelijk is.

Ben jij toe aan een nieuwe vloerbedekking? En overweeg je de aanschaf van een nieuwe linoleum vloer? Dan wil je natuurlijk wel eerst alle voor- en nadelen tegen elkaar af wegen, alvorens je een beslissing maakt. In dit artikel geven we je 5 redenen om voor een linoleum vloer te kiezen.

1.    Ontzettend duurzaam

Een nieuwe vloerbedekking vraagt om een flinke investering. Daarom is het voor particulieren en professionals eerst belangrijk om naar de duurzaamheid van de vloer te kijken. Je wil immers niet een groot bedrag betalen en vervolgens na enkele jaren weer opnieuw voor hetzelfde dilemma staan. Met een linoleum vloer heb je dit probleem gelukkig niet. Deze vloeren staan bekend om hun enorme duurzaamheid. Doordat ze over enorm veel kracht beschikken en tevens kras- en slijtvast zijn, gaan ze jarenlang mee.

Leveranciers bieden dan ook regelmatig langere garantieperiodes aan. Een garantie van 15 jaar is bij deze vloeren echt geen uitzondering. Zo weet je zeker dat je de komende jaren van een kwalitatieve vloer kunt genieten. Een goede investering voor de lange termijn.

2.    Milieuvriendelijk

De afgelopen jaren zagen we dat mensen steeds meer op de milieuvriendelijkheid van het product letten. Wanneer jij het milieu hoog in het vaandel hebt staan, is een linoleum vloer een prima keuze. Deze vloeren zijn namelijk opgebouwd met enkel natuurlijke ingrediënten. Die ingrediënten worden tevens verkregen uit een herbruikbare bron, waardoor het milieu niet onnodig wordt belast.

Bovendien beschikken linoleum vloeren ook nog eens over een zeer lange levensduur, waardoor je minder snel toe bent aan een nieuwe vloer en zo het milieu kunt besparen. Ook zijn deze vloeren biologisch afbreekbaar. Hierdoor zullen ze ook niet ergens op een vuilnisbelt terecht komen en op een andere manier hergebruikt worden.

3.    Minder onderhoud

In een druk gezin valt er altijd wel wat op te ruimen. Bovendien heeft de vloer het zwaar te verduren. Vieze voeten die door het huis lopen, rondrennende kinderen, dit kan de vloer onnodig vuil maken. Gelukkig is een linoleum vloer zeer gemakkelijk te onderhouden. Enkel een aantal keer per week stofzuigen en incidenteel dweilen is voldoende om hem in prima conditie te houden.

Bovendien beschikken veel linoleum vloeren over een bijzondere afwerking, waardoor vuil minder zichtbaar is. Zo oogt de vloer schoner als er visite komt. Wel zo prettig als je niet iedere dag met het schaamrood op de kaken de deur moet openen!

4.    Geluiddempend

Linoleum vloeren richten zich voornamelijk op het dempen van loopgeluiden. Daarom zijn deze vloeren ook zo uitermate populair in ziekenhuizen en bibliotheken. Loopgeluiden klinken minder door en het geluid wat overblijft is simpelweg aangenaam te noemen. Ideaal als je in een appartementencomplex woont en geen overlast wil veroorzaken.

5.    Meer profijt van je vloerverwarming

Steeds meer mensen laten tegenwoordig vloerverwarming in huis installeren. Als de vloerverwarming op de juiste manier wordt gebruikt, kan dit een enorme energiebesparing opleveren. Toch zijn niet alle vloeren even geschikt. Sommige vloeren trekken krom bij warmte en er zijn ook vloeren die te weinig warmte doorlaten, waardoor je geen profijt van je verwarming hebt. Linoleum vloeren laten voldoende warmte door en zullen tevens geen schade oplopen door de verwarming. Zo haal jij meer profijt uit je vloerverwarming.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *