5 redenen waarom je planten in huis moet halen 0

5 reden waarom planten in huis

‘Waarom haal je nou nooit eens een mooie plant in huis?’, deze vraag wordt vaker gesteld dan je misschien zou denken. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, halen we nog steeds te weinig groen in huis. Tijdgebrek, geen groene vingers en geen affiniteit met planten worden vaak als reden gegeven. Maar wist je ook al hoe belangrijk het is om van interieurbeplanting te genieten? Niet alleen omdat planten veel kunnen betekenen voor de sfeer in huis, maar ook omdat ze over enorm veel interessante voordelen voor de gezondheid beschikken. In dit artikel geven je 5 redenen waarom je planten in huis moet halen.

1.         Planten op de studie-/werkkamer? Doen!

Overweeg je om planten op de studie- en/of werkkamer te plaatsen? Maar vraag je je af of dit te veel van het goede is? Stop dan gelijk met twijfelen en ga aan de slag! Planten leven. Dit betekent dat ze zuurstof in- en uit ‘ademen’. Hierdoor vullen ze de kamer met lucht, waardoor jij je beter kunt concentreren. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat werknemers veel efficiënter werken als ze van interieurbeplanting op kantoor genieten.

planten werkkamer

2.         Natuurlijke luchtbevochtigers

Ben je zeer ontvankelijk voor virussen en lijkt het alsof je ieder griepje en verkoudheid meepikt? Heb je tegelijkertijd vaak te maken met luchtweginfecties? Dan zijn planten een uitstekend medicijn. Planten zijn van nature luchtbevochtigers. Doordat ze veel schone lucht aanvoeren, geniet jij van een schone leefomgeving. Dit verzacht de prikkel in je keel en kan het veelvuldige hoesten in de kiem smoren.

3.         Ze maken ons vrolijk

Het lijkt misschien vreemd, maar het is wel degelijk zo: planten maken je écht een stuk vrolijker. Mensen hebben de buitenlucht nodig om te kunnen functioneren. Hier halen we de benodigde vitamines uit en komen we aan onze dagelijkse beweging. Eigenlijk is binnen thuis zitten dan ook helemaal niet goed voor je fysieke gezondheid. Uiteraard kunnen we in de moderne tijd niet meer hele dagen en nachten buiten rondhangen, maar planten brengen ons wel een stukje eigen buitenlucht in huis. Dit is van grote invloed op ons humeur. Daarnaast bieden ze ons de mogelijkheid om voor iets te zorgen. De meeste mensen halen daar veel voldoening uit.

vrolijke binnen planten

4.         Lagere bloeddruk

Aan de Kansas State University hebben ze een onderzoek verricht bij patiënten die moesten bijkomen na een operatie en/of te kampen hadden met een hoge bloeddruk. Tijdens dit onderzoek werden er meerdere planten in de ziekenhuiskamer geplaatst. Wat blijkt? De patiënten herstelden veel sneller dan de controlegroep zonder planten. Daarnaast genoten ze van een veel lagere bloeddruk. Kamp jij dus al jaren met een te hoge bloeddruk en ben je het beu om allerlei medicatie te slikken? Haal dan een aantal nieuwe planten in huis. Baat het niet dan schaadt het niet.

5.         Betere nachtrust

Heb je altijd moeite met in slaap komen of slaap je altijd zeer onrustig? Dan bieden planten op de slaapkamer solaas. Je bent binnen mum van tijd in dromenland na het ruiken van de aromatische geuren! Wist je dat lavendel zelfs bekend staat om haar ‘slaapverwekkende’ kwaliteiten?

Bovenstaande voordelen maken ons duidelijk dat interieurbeplanting eigenlijk nooit mag ontbreken. Ze dragen niet alleen bij aan de fysieke gezondheid, maar geven ons leven kleur!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *