5 tips voor een badkamer make-over 0

make over badkamer

De badkamer behoort tot de meest belangrijkste ruimtes in onze woning. Dit is de plek waar we even heerlijk tot onszelf kunnen komen en kunnen genieten van de luxe die deze ruimte te bieden heeft. Terwijl we ons onderdompelen in het schuim, genieten we van de oase van rust en kunnen we ons hoofd even helemaal leeg maken. Maar is dat ook wel het geval in jouw badkamer? De afgelopen jaren werd de badkamer vaak als vergeten ruimte beschouwd. Hier kon je jezelf even snel opfrissen om daarna weer heel snel te vertrekken. Er werd dan ook weinig aandacht besteedt aan details, sfeer of accessoires. Inmiddels is dit gelukkig verleden tijd en kunnen we de charme van de badkamer steeds meer waarderen. Is jouw badkamer wel aan een flinke make-over toe? Neem dan de volgende tips ter harte.

1. Bespaar op de verbouwing

Bij een make-over zijn de meeste mensen direct bang dat ze hun gehele badkamer moeten verbouwen. Dit kan echter enorm in de papieren lopen en niet iedereen beschikt over deze financiële middelen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je badkamer een flinke make-over te geven, zonder dat je hiervoor heel veel geld kwijt hoeft te zijn. Het is allereerst van essentieel belang dat je kritisch naar de ruimte gaat kijken. Zijn alle badkamermeubels aan vervanging toe? Of kan je al een geheel andere uitstraling creëren door het toevoegen van enkele nieuwe meubelstukken? Zo kan een massief houten wastafel al een bijzonder mooie uitstraling creëren, zonder dat je daarvoor alle meubels hoeft te vervangen. Bekijk wat nodig is om de make-over compleet te maken en laat zoveel mogelijk goede meubels en sanitair staan.

2. Prijzen vergelijken

Wil je een aantal nieuwe badkamermeubels aanschaffen of is het sanitair echt aan vervanging toe? Schroom je dan niet om meerdere badkamerwinkels te bekijken. De prijzen zijn vaak enorm uiteenlopend en je kan een hoop besparen door prijzen te vergelijken. Daarnaast kun je soms ook profiteren van leuke acties of hoge kortingen. Houd de reclamefolders dan ook goed in de gaten!

3. Stel een realistisch budget op

Vrijwel elke make-over begint met een budget. De realiteit is echter dat je dikwijls over dit budget heen gaat. Dit heeft vaak te maken met een onrealistisch budget. Wij raden dan ook aan om eerst de kosten van een traditionele badkamerverbouwing op te zoeken. Zo weet je ongeveer hoeveel een gehele verbouwing gaat kosten en weet je waar je naar toe kunt sparen. Bewaar tevens alle bonnetjes als je dingen aanschaft voor de badkamer, hoe klein ook, zo hou je grip op je eigen uitgavenpatroon.

4. Maak een moodboard

Heb je nog geen idee wat je precies wilt doen met de badkamer? Blader dan eens door een aantal woontijdschriften en bekijk welke stijlen bij jouw smaak en interieurstijl passen. Knip plaatjes uit van verschillende badkamerstijlen en plak deze op een groot karton. Lees ook meer over de verschillende materialen en kleurkeuzes, zodat je een duidelijk beeld hebt van de totale make-over. Dat maakt het kopen van nieuwe badkamermeubels een stuk gemakkelijker!

5. Denk aan de verlichting

Net als in elke andere ruimte is verlichting een belangrijk element van de badkamer. Deze bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in de kamer. Bedenk wel dat je speciale lampen nodig hebt voor de badkamer. Niet elke lamp is immers bestand tegen een hoge luchtvochtigheidsgraad.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *