5 tips voor een comfortabele badkamer 0

comfortabele badkamer

Even snel onder de douche, lekker badderen, de tijd nemen om je haar te doen of gewoon even relaxen na een lange dag… de badkamer is belangrijker dan we vaak denken. Als je alle uren bij elkaar optelt die je hier wekelijks doorbrengt, kom je al gauw tot de conclusie dat dit aantal hoger is dan ooit gedacht. Daarom is het belangrijk dat de badkamer niet alleen heel praktisch is, maar ook nog eens voldoende comfort uitstraalt. Maar hoe zorg je voor voldoende comfort in jouw badkamer? Wat kan je doen om een uurtje in deze ruimte zo aangenaam mogelijk te maken? Wij geven 5 tips.

1.    Investeer in kwalitatieve handdoeken

Denk eens terug aan jouw favoriete hotelervaring. Wat is jou hier het meest van bijgebleven? De geweldige badkamer natuurlijk! De meeste hotels doen er alles aan om de badkamer zo luxe mogelijk te maken. Inclusief een heerlijk bad, massagedouchekop en natuurlijk zachte en grote handdoeken. Dat laatste kan je natuurlijk zelf ook heel gemakkelijk aan je eigen badkamer toevoegen. Kwalitatieve handdoeken maken iedere douche- of badervaring nóg fijner. En bij handdoeken discounter vind je ook nog eens kwalitatieve handdoeken tegen scherpe prijzen. Win-win.

handdoeken

2.    Voldoende opbergruimte

In de meeste woningen is de badkamer een relatief kleine ruimte. Hierdoor is het soms best lastig om alle spulletjes netjes op te bergen. Doe je dit niet, dan loop je echter het risico dat de ruimte heel rommelig gaat ogen. En dat komt het comfort natuurlijk niet ten goede. Zorg daarom voor voldoende opbergmogelijkheden in de ruimte. Weinig ruimte om een kast te plaatsen? Kies dan voor een multifunctionele spiegelkast of een badkamermeubel met extra lades. Opgeruimd staat netjes!

3.    Kies voor een slimme indeling

De meeste badkamers beschikken over onvoldoende ruimte om zowel een bad als een douche te kunnen plaatsen. Veel mensen zijn dan ook in de veronderstelling dat een bad enkel mogelijk is in een grote badkamer. Niet is echter minder waar, want met een slimme indeling en de juiste meubels is een bad in bijna iedere badkamer mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een extra compact bad die de ruimte slim gebruikt, laat deze op maat maken zodat hij in een verloren hoekje geplaatst kan worden of kies voor een bad-douchecombinatie.

4.    Aangename temperaturen

Vooral gedurende de wintermaanden kan het heel onprettig zijn om met je blote voeten op de koude tegels in de badkamer te komen. Natuurlijk kan je dit al redelijk snel oplossen door het gebruik van een badjas katoen of badslippers, maar je kunt de badkamer natuurlijk ook de luxe toevoeging van vloerverwarming geven. Dit geeft een hoog comfort en koude voeten zijn voortaan verleden tijd. Dat is nog eens fijn wakker worden.

badjas katoen

5.    Maak regelmatig schoon

Niets is fijner dan een schone badkamer. Haal daarom regelmatig een poetsdoek door de ruimte en zorg ervoor dat de badkamer hygiënisch blijft. Zo geniet je van een hoger comfort en het is stiekem ook nog eens veel beter voor de gezondheid.

Extra tip: haal iedere dag even een doekje langs het toilet en maak de douche droog na een douchebeurt. Zo is het schoonmaken van de badkamer binnen no-time gepiept en dit kost je maar enkele minuutjes per dag!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *