5 tips bij het inrichten van je slaapkamer 0

inrichten slaapkamer

Het inrichten van de slaapkamer kan een zeer lastige opgave zijn. De kamers zijn dikwijls niet al te groot en er zijn ontzettend veel stijlen om uit te kiezen. Waar de slaapkamer voorheen vooral als vergeten ruimte in het huis werd gezien, is deze tegenwoordig de eyecatcher van de woning! De slaapkamer begint steeds meer de plek van de woonkamer te vervangen. De tijd waarin de slaapkamer enkel diende als ruimte om in te slapen is voorgoed voorbij. Inmiddels wordt elke slaapkamer uitgerust met de meest high tech apparaten, sfeervolle accenten en bijzondere design meubels. Ga je voor klassiek, romantisch, modern of eigenzinnig? De keuze zijn eindeloos! Wij geven je alvast 5 tips bij het inrichten van je slaapkamer.

1.         Stel een haalbaar doel

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf een doel te stellen. Wat wil je precies bereiken met de stijl in jouw slaapkamer? Wil je een kleinere ruimte optisch groter laten lijken? Wil je een rustgevende ruimte om je nachtrust te bevorderen? Stel je veel waarde aan ontspannende elementen in de ruimte? Zijn elektrische apparaten een ware must? Zet jouw doel, wensen en eisen op papier en bekijk wat haalbaar is en niet. Een kleine slaapkamer kan je nooit groter maken, soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Op basis van jouw wensen, ga je vervolgens aan de slag met het creëren van de perfecte slaapkamer!

2.         Goedkope slaapkamerideeën

Wil je je slaapkamer dolgraag een flinke make-over geven, maar is je budget gewoon niet toereikend? Bedenk dan hoe je goedkoper uit kunt zijn. Soms loont het enorm om eens kritisch naar de ruimte te kijken. Welke meubels zien er nog prima uit en welke zijn echt aan vervanging toe? Ook met accessoires of nieuwe raambekleding kan je de sfeer in de slaapkamer al snel een boost geven. Ga een langs rommelmarkten, kringloopwinkels of bezoek verkoopsites om goedkope meubels en accessoires op de kop te tikken. Je zal zien dat een nieuwe slaapkamer helemaal niet duur hoeft te zijn.

3.         Een slaapkamer zonder bed? Welnee!

Het klinkt natuurlijk enorm voor de hand liggend, maar een kwalitatief bed mag natuurlijk niet ontbreken in de slaapkamer. Het zal je verbazen hoe vaak het belang van een goed bed wordt vergeten. Mensen zijn zo druk bezig met het decoreren en stylen van de slaapkamer, dat ze het belangrijkste vergeten. Wij raden aan om flink te investeren in een goed bed, dit stimuleert immers de nachtrust en geeft je slaapkamer direct een andere uitstraling. Op zoek naar kwalitatieve bedden? Breng dan eens een bezoekje aan Woonenzo.nl.

4.         Een mooi nachtkastje

Wist je dat een nachtkastje de slaapkamer kan maken of breken? Deze zijn niet alleen erg praktisch, lees: goede opbergplek voor wekker, kaarsjes en andere deco-items, maar ook nog eens enorm stijlvol. Schaf kastjes in dezelfde stijl als je slaapkamer aan en geniet van een geweldige match!

5.         Planten in de slaapkamer

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt in de slaapkamer, maar ze mogen zeker niet ontbreken: planten. Wist je dat planten niet alleen heel veel sfeer in de kamer halen, maar ook nog eens een goede nachtrust stimuleren? Als dat geen win-win situatie is, weten wij het ook niet meer!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *