5 tips voor het kopen van een waterbed 0

5 tips voor het kopen van een waterbed

 Een waterbed / watermatras kopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Omdat er steeds meer verschillende waterbedden op de markt zijn is het soms lastig kiezen en is het daarom prettig als je een aantal tips kunt lezen. In dit artikel hebben we vijf tips voor het kopen van een waterbed / watermatras verzameld.

Tip 1: Type waterbed kiezen

Er zijn verschillende soorten waterbedden. Het is belangrijk om voor een passende soort te kiezen. Met het kiezen en kopen van een waterbed ben je best even bezig. Je wilt daarom dat het gelijk goed is! Er is een softside en een hardside waterbed. Een softside watermatras kun je in een bestaand bed plaatsen en is daarom het populairst. Wanneer je voor een hardside watermatras kiest dient er een volledig waterbed te komen. Dit slaapsysteem kost daardoor iets meer dan wanneer je voor een los watermatras kiest. Door gebruikers wordt aangegeven dat het in- en uitstappen een stuk eenvoudiger verloopt wanneer je voor een softside matras kiest. Dit heeft met de hoogte van het matras te maken. 

Tip 2: Schoonmaken en onderhouden

Waterbedden gaan lang mee en vergen nauwelijks onderhoud. Wanneer je jouw waterbed af en toe schoonmaakt is het mogelijk om de levensduur van het materiaal te verlengen. Omdat dit bij ieder waterbed en watermatras anders is dien je hiervoor de tips van de betreffende leverancier op te volgen. Ook blijft de garantie daardoor gewaarborgd.

Tip 3: Kans op lekkage verkleinen

Als je voor het eerst iets over een waterbed hoort denk je waarschijnlijk al snel aan het gevaar op lekkages. Je kunt er echter op rekenen dat dit niet zomaar gebeurt, het stevige materiaal is bestand tegen scherpe voorwerpen en zal niet zomaar scheuren. Ontstaat er lekkage? Dan is het vaak eenvoudig dit te repareren. Het gehele bed zal niet zomaar leeglopen.

Tip 4: Gewicht van een watermatras ondersteunen

Een watermatras is behoorlijk zwaar. Dit kan soms tot duizend kilogram oplopen! Het is daarom belangrijk dat de vloer en het bedframe dit gewicht kunnen dragen. Kies eventueel voor een bedframe dat op dit gewicht is voorbereid. Zo voorkom je dat de boel instort. Uiteraard kan een specialist daar meer over vertellen. 

Tip 5: Passend formaat kiezen

Wanneer je een bestaand frame gebruikt is het belangrijk om voor een passend formaat te kiezen. Als het formaat goed is zal het watermatras gemakkelijk in het frame passen. Meet het bedframe eventueel op of laat dit door een specialist doen wanneer je er zeker van wilt zijn dat het goed gaat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *