5 tips voor een tuin die klaar is voor de winter   0

tuin winterklaar

Nu de wintertijd weer is aangebroken staan de meeste tuintjes er een beetje verlaten bij. Veel mensen kiezen ervoor om hun tuin helemaal te laten verpieteren en er in het voorjaar pas weer wat aan te doen. Dit kan natuurlijk een goede keuze zijn, maar waarom zou je een prachtige tuin niet meer gebruiken in de wintermaanden? Ook de winter telt vaak zeer mooie dagen en bieden je de mogelijkheid om lekker in de tuin te zitten. Wil jij jouw tuin óók in de winter goed gaan gebruiken? Maak dan een knus en gezellig zithoekje om de prachtigste winterdagen op door te brengen! Wij geven je 5 tips voor een tuin die klaar is voor de winter.

1. Maak een knusse zithoek

De meeste mensen halen na het aflopen van de zomer direct alle tuinmeubelen naar binnen. Daar kunnen ze verblijven totdat ze in de zomer weer gebruikt gaan worden. Bedenk echter wel dat de wintermaanden niet alleen in het teken staan van regen, sneeuw en wind. Tijdens sommige winterdagen geniet je juist van prachtig weer. Een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje is genoeg om te verlangen naar de tuin. Even vitamine D opdoen en je kan er weer voorlopig weer tegenaan, op de kou kan je je immers kleden.

Voor een knusse zithoek heb je weinig nodig. Lounge set kussens kopen, check! Een warme plaid, check! Na het afvinken van dat korte lijstje ben je al klaar om te gaan. Hoe makkelijk is het dan om te genieten van de mooiste winterdagen?

2. Kies voor tuinmeubelen die tegen een stootje kunnen

Sommige tuinmeubelen zijn enkel geschikt voor de zomermaanden. Zij kunnen slecht tegen kou, wind en regen. Voor de wintermaanden doe je er goed aan om voor kwalitatieve tuinmeubelen te kiezen. Vraag om advies in de winkel naar meubels die het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Zo geniet je volop van eigen tuin.

3. Gebruik sfeerverlichting

Lekker met een kopje chocolademelk en een warme plaid naar de fonkelende sterren kijken. Klinkt idealistisch, nietwaar? Toch kan het ook voor jou de werkelijkheid worden. In de winter merken we echter goed dat de zon vroeg verdwijnt. Rond het late middaguur wordt het al schemerig en na het avondeten is het pikkedonker. Dankzij sfeerverlichting in de tuin geniet jij van de meest heldere nachten op een koude winteravond. Dromen kunnen werkelijk worden!

4. Schaf een terrasverwarmer aan

Ben je iemand die dolgraag buiten zit, ongeacht de weersomstandigheden of het tijdstip? Dan is een terrasverwarmer een slimme keus. Deze zorgt ervoor dat je altijd onder behaaglijke temperaturen in de tuin kunt zitten. Daarnaast kan deze ook in de zomermaanden gebruikt worden als de zon na een lange dag ondergaat.

5. Kies voor een overkapping

Een overkapping is echt niet noodzakelijk in de tuin, maar kan wel de uitkomst bieden als je ook in de wintermaanden graag in de tuin zit. Dankzij een overkapping is het mogelijk om zelfs tussen de buien door in de tuin te zitten, daarnaast blijft de warmte ook nog eens langer hangen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *