5 Trends in de badkamer 0

Trend 1: Zwart elementen

Zwart als kleur in de badkamer is een trend die steeds vaker naar voren komt. Zwart en wit combineren van oudsher prachtig met elkaar en deze kleuren komen door de jaren heen altijd wel weer terug. Uiteraard is een volledig zwarte badkamer een tikkeltje te ver, maar een zwarte kraan bij de wastafel, of juist de kraan van de douche kan enorm mooi staan. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de douchecabine profielen in het zwart uit te voeren. De zwarte elementen kunnen dan prachtig tot hun recht komen in een overwegend witte badkamer.

zwarte elementen badkamer

Trend 2: Wit en marmer

Zoals hier boven al staat aangegeven is zwart een populaire kleur op het moment in de badkamer. Maar vergeet ook zeker wit – en daarbij in het speciaal, marmer – niet. Marmer zien we in steeds meer interieurs terugkomen en geeft een luxe uitstraling aan de badkamer. Te veel marmer kan misschien wat kitscherig overkomen, maar een marmeren wand achter een mooie badkamerspiegel staat prachtig.

Trend 3: Kiezen voor een design radiator

Plannen voor een nieuwe badkamer of een renovatie? Vergeet de verwarming dan ook niet! Veel oude badkamers hebben een standaard radiator. Waarom deze niet vervangen voor een prachtige design radiator? Deze staande radiatoren hangen prachtig aan de muur en zijn in allerlei kleuren te verkrijgen. Ook kun je eventueel een handdoek aan de radiator hangen zodat deze extra snel droogt. Een mooie design radiator kan een badkamer echt naar een next level brengen!

Trend 4: de open badkamer

Misschien wel stiekem overgenomen van luxe hotels, maar de open badkamer zien we in steeds meer woningen terug. Een bad midden in de slaapkamer of geplaatst voor een raam met een prachtig uitzicht. Een open badkamer geeft een enorm gevoel van ruimte en hiermee lijkt een huis ook daadwerkelijk stukken groter. Uiteraard een gewaagde keuze, maar deze keuze kan zeker goed uitpakken!

open badkamer

Trend 5: Beton

Naast wit, marmer en zwart is beton een materiaal dat langzaam aan populariteit wint in de badkamer. Beton heeft een industriële uitstraling en is eenvoudig te onderhouden. Probeer het beton te combineren met wat zachtere kleuren zoals houtaccenten. Dit geeft het beton een wat vriendelijkere uitstraling. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor betonnen elementen zoals een wastafel of een enkele wand

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *