De 5 woontrends van deze zomer 0

De 5 woontrends van deze zomer

 De lente wordt door veel huishoudens als een perfect moment gezien om hun woning aan te pakken. Zij beginnen aan het verven van de wanden, het vervangen van een versleten bank of dressoir, enzovoorts. Ook de tuin mag niet vergeten worden! Haal het onkruid tussen de planten vandaan, poot een aantal nieuwe planten en voorzie de tuin van fraaie fruitbomen. Zo geniet je aan het eind van de zomer of in het najaar van je eigen appels, peren of bijvoorbeeld pruimen. In dit artikel zetten we vijf woontrends van deze zomer voor je op een rijtje. Welke van deze trends laat jij momenteel al terugkomen in je interieur?

#1: houten tuinmeubelen op het terras

Een van de trends van dit moment, is het gebruik van houten tuinmeubelen op het terras. De houten tuinmeubelen hebben een natuurlijke look, waarmee ze goed aansluiten op de uitstraling van veel tuinen. Daarbij bieden de houten tuinmeubelen in combinatie met een fijn tuinkussen de ideale plek om van het mooie weer te genieten. Ook niet onbelangrijk: veel mensen vinden dat houten tuinmeubelen een luxere uitstraling hebben dan tuinmeubelen van kunststof.

houten tuinmeubelen op het terras

#2: vrolijke kleuren op de wanden

Naast het gebruik van houten tuinmeubelen, is ook het gebruik van vrolijke kleuren op wanden in huis een trend van dit jaar. Vervang het donkere behang of de grauwe verf voor een zomers kleurtje. Denk bijvoorbeeld aan een diepe kleur rood, oranje of wellicht groen. Je hoeft hierbij niet de volledige wand van een kleurtje te voorzien. Het kan leuk zijn om een aantal losse stroken behang te gebruiken, of de wand tot de helft te verven. Dit geeft een hele speelse look aan je ruimtes. In plaats van verf of behang is ook het gebruik van muurstickers populair.

#3: gebruik meer groen in huis

Niet alleen het verven van de wanden is een manier om meer kleur in huis te brengen. Je kunt er ook voor kiezen om het aantal planten te verhogen! Gebruik grote kamerplanten om je ruimtes een botanische tint te geven. Planten zorgen naast vrolijke kleuren ook voor de zuivering van de lucht in huis. Meer zuurstof maakt het makkelijker om je te concentreren. Niet onbelangrijk in een periode waarin veel mensen vanuit huis moeten werken! Heb je weinig met planten? Er zijn verschillende kamerplanten die maar weinig onderhoud vergen.

gebruik meer groen in huis

#4: een pergola in de tuin plaatsen

Om nog even terug te keren naar de woontrends voor in de tuin: de pergola wint momenteel aan populariteit! Een pergola is een overkapping die je over een loungeset of bijvoorbeeld de set met een eettafel en tuinstoelen kunt plaatsen. Het biedt je niet alleen schaduw, maar geeft de tuin ook een hele sfeervolle uitstraling! Het leuke aan een pergola is dat je planten tegen de poten hiervan op kunt laten groeien. Daarbij kun je de bovenzijde van vrolijke lampjes voorzien.

#5: een kacheltje in huis gebruiken

Nieuwbouwwoningen hebben geen gasaansluiting meer. Dit betekent niet, dat kachels verleden tijd zijn! In tegendeel, steeds meer mensen kiezen voor een klein haardje in hun woning. Het kan hierbij gaan om een elektrische haard, maar bijvoorbeeld ook om een haard op bio-ethanol. Combineer de haard in je woonkamer met een leuke vuurtafel op het terras of de veranda. Met een vuurtafel kun je tot laat buiten blijven zitten in de zomer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *