6 verborgen voordelen van groene energie Nederland 0

groene energie Nederland

Wist je dat het milieu niet het enige is dat baat heeft bij het gebruik van groene energie? Hoewel het klopt dat groen gaan de uitstoot en vervuiling van de aarde vermindert, biedt het gebruik van groene energie een aantal andere sociale en economische voordelen die vaak over het hoofd worden gezien. Hieronder zijn slechts enkele van de vele voordelen van groene energie.

1. Betrouwbaarheid van groene energie

Groene energiediensten, van bijvoorbeeld Vattenfall en Qurrent kunnen betrouwbaarder zijn dan traditionele energiediensten. Groene energiesystemen, zoals wind- en zonne-energie, hebben minder kans op grootschalige uitval omdat ze verspreid (verspreid over een groot geografisch gebied) en modulair (bestaande uit meerdere apparaten) zijn. Dat betekent dat problemen in één geografisch gebied, zoals slecht weer, of problemen met één apparaat niet zo veel zullen doen om de dienstverlening aan een hele regio te verstoren.

2. Investeren in groene energie: meer banen

De groeiende waardering voor en technologische ontwikkeling van groene energie betekent dat er elke dag meer banen worden gecreëerd in de sector van de hernieuwbare energie. Volgens een rapport van het International Renewable Energy Agency (IRENA) heeft de productie van groene energie in 2014 wereldwijd naar schatting 7,7 miljoen nieuwe banen opgeleverd. Als deze trend doorzet, voorspelt IRENA dat dit aantal tegen 2030 kan stijgen tot meer dan 16 miljoen banen.

3. Hernieuwbare energie verlaagt de kosten van de gezondheidszorg

Het is geen geheim dat lucht- en waterverontreiniging door fossiele brandstoffen kanker, ademhalingsproblemen, hartaanvallen en andere ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Het vervangen van fossiele brandstoffen door groene energiebronnen helpt de schadelijke uitstoot te verminderen en de lucht- en waterkwaliteit te verbeteren, wat de volksgezondheid ten goede komt en de totale kosten voor de gezondheidszorg verlaagt.

4. Economische voordelen van groene energie (gas en licht)

Veel lokale overheden innen belastingen op hernieuwbare energieprojecten, die gebruikt kunnen worden om de openbare dienstverlening te verbeteren. Nieuwe banen die rechtstreeks in de groene energie-industrie worden gecreëerd, creëren een neveneffect dat ten goede komt aan andere verwante industrieën. Zelfs bedrijven die niet gerelateerd zijn aan de groene energie-industrie profiteren vaak van de stijgende inkomens in huishoudens en bedrijven. Lees hier meer reviews van duurzame energie leveranciers.

5. Groene energie betekent energieonafhankelijkheid

Omdat de meeste groene energiebronnen (zoals wind, zonlicht en water) niet geïmporteerd hoeven te worden, helpt het gebruik van groene energie de afhankelijkheid van ons land van buitenlandse importen, zoals olie, te verminderen. Sterker nog, door meer groene energiebronnen te gebruiken, kunnen veel staten hun behoefte om geld uit te geven aan de import van kolen en olie uit het hele land of uit het buitenland drastisch verminderen, wat leidt tot een grotere energie-onafhankelijkheid.

Groene energie betekent energieonafhankelijkheid

6. Hernieuwbare energie is een onuitputtelijke energiebron

Groene energiebronnen zijn hernieuwbaar, dat wil zeggen dat ze op natuurlijke en relatief snelle wijze worden aangevuld. Natuurlijke hulpbronnen zoals wind, water, zonlicht en aardwarmte kunnen in potentie in de energiebehoefte van het hele land voorzien met een overschot. En in tegenstelling tot onze eindige voorraad fossiele brandstoffen, zijn hernieuwbare energiebronnen onuitputtelijk en continu beschikbaar.

Je kunt vandaag nog meedoen aan Groene energie Nederland!

Vattenfall en Qurrent zijn er trots op groene energiediensten en -producten aan te bieden die consumenten een eenvoudige, kosteneffectieve manier bieden om groen te worden. Hun doel bij het aanbieden van groene energiediensten is om niet alleen te voldoen aan onze huidige energiebehoeften, maar om ons voor te bereiden op toekomstige generaties.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *