9 x slim geld besparen met je huis 0

geld besparen met je huis

Door slim geld te besparen met je huis, houd je meer over voor leuke dingen. Dit zijn negen tips om zuinig om te gaan met geld:

1.         Koop tweedehands

We kopen massaal tweedehands fietsen en auto’s, maar vergeten nogal eens dat je meubels ook prima tweedehands kunt kopen. Soms geven mensen zelfs gratis meubels weg. Kijk eens op Marktplaats of in een Facebook weggeefgroep in je buurt. Zo kun je veel geld besparen!

2.         Wacht een dag met je aankoop

Heb je een leuke maar dure stoel of eettafel gezien? Koop deze dan niet meteen, maar wacht een dag met je aankoop. Vind je de stoel of tafel de volgende dag nog steeds het einde, dan kun je overwegen hem te kopen. Op deze manier vermijd je impulsaankopen, die soms al snel bij het grofvuil belanden als je erop uitgekeken bent.

3.         Vervang je lampen door LED

Een perfecte manier om geld te besparen met je huid is door je lampen te vervangen door Led. Led-lampen zijn zuinig en besparen dus energie. Hang je huis er vol mee en zie het resultaat terug op je energierekening.

4.         Verwen jezelf af en toe

Altijd de hand op de knip werkt niet als je geld wilt besparen. Gun jezelf af en toe een kleine impulsaankoop, dan houdt je zuinig leven leuk voor jezelf.

5.         Ga shoppen

Beetje vreemd misschien, want met shoppen geef je juist meer geld uit. Niets is minder waar. Koop vooral niet de eerste de beste bank die je leuk vindt. Kijk verder en check vergelijkingssites om jezelf ervan te overtuigen dat er geen leukere, goedkopere of mooiere bank is. Wellicht vind je in een webwinkel of winkel om de hoek precies dezelfde bank, maar dan veel goedkoper.

6.         Gebruik contant geld

Als je met contact geld afrekent, voel je de uitgave die je doet veel beter dan wanneer je pint of met creditcard betaalt. Je bent je veel beter bewust van de werkelijke prijs van een meubel of ander interieurstuk, zodat je bewuster aankoopt en daarmee geld bespaart.

7.         Vraag je buren of vrienden

Heb je een ladder, betonboor of cirkelzaag nodig? Vraag eerst je buren of vrienden of zij er één hebben die je kunt lenen voordat je er zelf één koopt. Daarmee bespaar je niet alleen geld, maar ook ruimte in huis.

8.         Haal apparaten uit het stopcontact

Een slimme manier om geld te besparen, is apparaten uit het stopcontact te halen als je ze niet gebruikt. Je kunt ook een stekker met aan/uit knop gebruiken waar je meerdere apparaten op kunt aansluiten. Vergeet ook niet de cv ketel in de zomer alleen op warmwaterstand te zetten. Dat scheelt ook energie en daarmee geld.

9.         Sluit je hypotheek over

Als je rente laag is, kan het zin hebben om je hypotheek over te sluiten. Hoewel het uiteraard eerst wat geld kost om dit te doen, kun je er daarna flink op besparen. Vraag je hypotheekadviseur of het in jouw situatie zin heeft.

Wat doe jij om geld te besparen met je huis? Deel het hieronder in de reacties!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *