Aan de slag in uw nieuwe woning met deze handige tips 0

Aan de slag in uw nieuwe woning met deze handige tip

Eindelijk heeft u de sleutels in handen, nu wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Maar waar te beginnen? Hier zijn vijf tips om direct aan de slag te gaan in uw nieuwe woning.

1. Begin met een sterke start

Bij een particuliere verhuizing moet u veel regelen, zowel in de oude als nieuwe woning. Door het vorige hoofdstuk netjes af te sluiten kunt u een sterke start maken in de nieuwe woning. Zorg dat bij verkoop aan alle voorwaarden in de koopovereenkomst is voldaan zodat er later geen discussie ontstaat met de nieuwe eigenaar. Bij een huurcontract dient u goed te letten op de voorwaarden bij uithuizing. Zo kan alle aandacht en energie in de nieuwe woning worden gestoken.

2. Breng eerst het papierwerk op orde

We gaan niet beweren dat u dozen inpakken moet uitstellen, het is wel praktisch als het papierwerk uit de weg is geruimd. Tegenwoordig zijn er vooral digitale documenten en online zaken om te regelen, het uitgangspunt blijft hetzelfde. Geef adreswijzigingen door zodra de huur of koop rond is, zeg oude abonnementen op en ga op zoek naar nieuwe leveranciers. Wanneer er verhuisd wordt naar een andere gemeente is het mogelijk om vooraf de inschrijving online te regelen.

3. Delegeren bespaart kopzorgen

Het lijkt een goed idee om alles in eigen hand te houden, helaas zijn twee handen niet altijd voldoende. Werkzaamheden delegeren kan voor enorm veel rust zorgen in huis én in de bovenkamer. Zo kan een verhuisbedrijf in Amsterdam binnen enkele uren de complete huisraad overhuizen. Zijn regelen naast vervoer ook een verhuislift als dit nodig is, om maar een voorbeeld te noemen. Om dit zelf te organiseren kost veel meer tijd met lang niet altijd het gewenste resultaat. Dit geldt ook voor klussen in huis, vraag offertes aan bij stukadoors of schilders en bepaal of uitbesteden beter is dan nachtenlang zelf bezig te zijn.

4. Pak niet alles direct uit

De zolder staat nu vol met verhuisdozen. Het is niet nodig om alles direct uit te pakken na de verhuizing. Haal er eerst alleen de spullen uit die echt belangrijk zijn. Tip: Markeer deze dozen met een sticker om prioriteit aan te geven. Serviesgoed, handdoeken, de eerste levensbehoeften dus. Dit voorkomt rommel in huis en spullen die in de weg liggen. Als na enkele maanden blijkt dat dozen nog helemaal vol op zolder staan, dan wordt het tijd om te overwegen voorgoed afscheid te nemen van deze spullen.

5. Werk per ruimte

Zeker bij een particuliere verhuizing komen mensen handen tekort. Het is niet nodig om binnen een paar dagen de volledige woning volledig af te werken. Kies de kamers die het meest gebruikt worden en pak die al eerste aan. Zo kunnen de werkzaamheden verdeeld worden en wordt het als geheel project niet zo overweldigend. Voorkom wel dat u gewend raakt aan een overloop, gang of waskamer die niet netjes afgewerkt is. Er moet een moment gepland worden om ook deze ruimtes aan te pakken.

Voor bijna alle tips geldt; verdeel taken en verantwoordelijkheden over een tijdsperiode, over personen en aannemers. Door een groot project in segmenten op te delen worden de lasten direct verlicht.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *