Acrylaat geeft uw interieur een luxueuze uitstraling 0

Acrylaat geeft uw interieur een luxueuze uitstraling

Een toenemende trend binnen de binnenhuisarchitectuur is het gebruik van kunststof wanden, verlichting, meubilair en accessoires. Een van de meest gebruikte kunststoffen daarvoor is acrylaat, ook wel PMMA of Plexiglas genoemd. Acrylaat plaat komt in veel verschillende uitvoeringen voor en  is onderdeel van het uitgebreide kunststof assortiment van Vink Kunststoffen BV.

Redenen voor de keuze van acrylaat

De redenen voor de keuze van acrylaat voor interieurtoepassingen zijn het lichte gewicht, de chique uitstraling en de vele vormmogelijkheden. Acrylaat is een kunststof die vaak in transparante plaatuitvoering wordt toegepast, maar ook in vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties te verkrijgen is.

Voor interieurtoepassingen zijn de producten Acrylaat Signature, Acrylic Couture, Acrylaat spiegelplaat en de Dual Satin uitvoeringen de paradepaardjes binnen het acrylaat assortiment. Acrylaat Signature en Acrylic Couture hebben de bijzondere eigenschap dat er bijvoorbeeld textiel, koperdraad, edelmetaaldeeltjes of donsveertjes in de transparante kunststof verwerkt zit. Deze panelen met een unieke luxueuze uitstraling kunnen dan verwerkt worden in bijvoorbeeld wanden, kasten of de huisbar.

Waardoor onderscheiden Acrylaat spiegelplaten

Acrylaat spiegelplaten onderscheiden zich door het lichte gewicht zodat ze eenvoudig, en zonder zware constructie, te monteren zijn. Daarbij kunnen ze eenvoudig in de gewenste vorm verwerkt worden. Hierdoor kent de ontwerpcreativiteit geen grenzen. De meest gebruikte acrylaat spiegeluitvoering is zilver, maar daarnaast behoren er 11 andere kleuren tot het standaard assortiment.

Het meest toegepaste acrylaattype voor interieurinrichting is toch wel de Dual Satin uitvoering. Dual Satin plaat combineert de uitstraling van matglas met de vertrouwde kenmerken van acrylaat. Het is sterk en licht van gewicht tegelijk, eenvoudig vorm te geven en praktisch ongevoelig voor vette vingers. Het plaatoppervlak is aan beide zijden heel geraffineerd gematteerd en heeft daardoor de uitstraling van “matglas” en een mooie zachte, diffuse lichtopbrengst. Het materiaal leent zich bij uitstek voor scheidingswanden, verlichting, meubilair, vitrines en accessoires. Het speciale oppervlak voorkomt bovendien ongewenste lichtschitteringen  en -weerkaatsingen. Vink houdt Dual Satin in een brede keuze aan satijnkleuren op voorraad.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *