Wat te doen met je afval bij een bedrijf aan huis? 0

afval bedrijf aan huis

Als bedrijf ben je verplicht om je afval te scheiden en te verwerken in Nederland. Werk je bij een groot bedrijf, dan wordt dit afval automatisch op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Maar hoe zit dat eigenlijk als je een eenmansbedrijf hebt en een kantoor aan huis? Wat moet je doen met dat afval? Hoe kun je het beste het afval scheiden en waar moet je dit afval vervolgens heen brengen? Lees snel verder voor wat handige informatie omtrent je bedrijfsafval. 

Huishoudelijk afval of bedrijfsafval?

Heb je een eigen kantoor aan huis, dan valt al het afval dat je daarbij produceert onder bedrijfsafval. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het afvoeren van dit afval. Soms is het mogelijk om het bedrijfsafval als huishoudelijk afval te laten gelden, zeker wanneer dit veel op elkaar lijkt. Dit afval kan gewoon door je gemeente opgehaald worden, maar houd er wel rekening mee dat een gemeente niet verplicht is om je bedrijfsafval te accepteren.

Heb je veel bedrijfsafval? Dan is het verplicht om een erkende afvalinzamelaar in te schakelen. Milieu Service Nederland levert goedkope containers voor bedrijfsafval. Ook voor ondernemers met een bedrijf aan huis.

Afval scheiden in verschillende rolcontainers

Afval scheiden is beter voor het je portemonnee en het milieu. Scheid je het afval van je bedrijf niet? Dan komt alles in één rolcontainer terecht en daardoor zal deze sneller vol raken. Hierdoor zal het afval ook bij het restafval terechtkomen. Restafval is de duurste afvalstroom, omdat dit afval verbrand moet worden. Bovendien is dit erg slecht voor het milieu. Kies daarom voor diverse rolcontainers. Hiermee kun je eenvoudig het afval scheiden, waardoor de afvalstroom voor restafval zo klein mogelijk blijft en zo gaan er geen waardevolle grondstoffen verloren. Kies voor rolcontainers met diverse kleuren, zodat de werknemers precies weten waar het afval gedeponeerd kan worden. Duurzaam ondernemen is voor veel bedrijven erg belangrijk. Een eenvoudig begin is door het afval te scheiden. 

Afval laten ophalen door de gemeente 

De afvoer van je bedrijfsafval moet je zelf regelen. Produceer je redelijke hoeveelheden afval met je bedrijf aan huis, dan kun je hiervoor het beste je gemeente benaderen. Een gemeente komt dan je bedrijfsafval ophalen voor een maandelijks bedrag. Je krijgt hiervoor het recht op je afval af te voeren, wat het reinigingsrecht wordt genoemd. Je moet hiervoor wel aantonen welke afvalstromen je produceert. 

Zelf naar de milieustraat rijden

Produceer je weinig bedrijfsafval met je kantoor aan huis, dan is de meest voordelige optie om je afval naar de milieustraat te brengen. Dit neemt natuurlijk maandelijks wel wat tijd in beslag, maar hierdoor hoef je dus niet de gemeente of een particulier afvalwerkingsbedrijf in te schakelen en hiermee bespaar je op maandelijkse kosten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *