Niet alleen een zo laag mogelijke rente is belangrijk bij het afsluiten van een hypotheek 0

afsluiten van een hypotheek

Waarop let jij bij de aanvraag van een hypotheek voor de aankoop van je nieuwe woning? Kies je voor de aantrekkelijke hypotheekrente van de Rabobank, of ga je voor een nog lagere rente bij minder bekende hypotheekverstrekkers? De hypotheekrente is zeker niet het enige, waarop je moet letten bij het vergelijken van hypotheken. Kijk bijvoorbeeld ook goed naar de voorwaarden die aan de hypotheek gesteld worden! Welk percentage van de oorspronkelijke hoofdsom van de hypotheek kan jaarlijks boetevrij worden afgelost? Hoe zit het met een bouwdepot bij een nieuwbouwwoning? Enzovoorts.

Onafhankelijk advies bij een hypotheekaanvraag

Bij het aanvragen van een hypotheek is het verstandig om onafhankelijk advies in te winnen. Door voor een online hypotheekadviseur te kiezen, bespaar je op de kosten. Vaak liggen de kosten bij een online adviseur al snel een paar honderd euro lager, dan bij adviseurs met een fysieke vestiging. Het advies van een online partij is over het algemeen niet minder goed! Een hypotheekadviseur brengt je persoonlijke situatie in kaart en brengt op basis daarvan een advies uit. Welke hypotheekverstrekker past het beste bij je wensen? Wat zijn je plannen voor de komende jaren, welke invloed heeft dit op je hypotheek?

Verschillende hypotheekvormen vergelijken

Een van de zaken die een hypotheekadviseur met je zal bespreken, zijn de verschillende hypotheekvormen. Veel mensen, met name starters op de woningmarkt, kiezen voor een lineaire of een annuïteitenhypotheek. Bij een lineaire hypotheek los je in de eerste jaren relatief veel af, waardoor je over de looptijd van de hypotheek minder rente betaalt. In het geval van een annuïteitenhypotheek is je aflossing in de eerste periode wat lager, waardoor je maandelijkse lasten minder hoog zijn. Ideaal, wanneer je pas net begonnen bent met werken en op termijn een hoger inkomen verwacht.

Verschillende hypotheekvormen vergelijken

Kijk naar de voorwaarden van een hypotheekverstrekker

Naast de hypotheekvorm en de hypotheekrente, zijn de voorwaarden van een hypotheekverstrekker belangrijk. Eerder werd het percentage dat boetevrij kan worden afgelost al aangehaald. Mogelijk verwacht je de komende jaren een financiële meevaller, welke je wilt gebruiken om direct een deel van de hypotheek af te lossen. Zou je maar een klein deel van de hypotheek boetevrij kunnen aflossen, dan kan dit een groot nadeel zijn. Een hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het automatisch verlagen van de rente, naarmate je in een lagere risicoklasse komt te vallen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *