Alles wat je moet weten over een huis in het buitenland kopen 0

Alles wat je moet weten over een huis in het buitenland kopen

Meer en meer mensen kiezen voor een huis in het buitenland kopen. De een gebruikt het als een manier om extra inkomsten te genereren en het het hele jaar door te verhuren, de ander gebruikt het als een fijne buffer voor het pensioen. Wat jouw reden is, het is erg belangrijk om je hier van tevoren goed in te verdiepen. In dit artikel lees je de belangrijkste dingen die je moet weten over een huis in het buitenland kopen.

Verdiep je in de wet- en regelgeving voor een huis in het buitenland kopen

Een van de belangrijkste zaken waar je je in moet verdiepen, is de wet- en regelgeving van het desbetreffende land waar je een huis gaat kopen. Hierdoor weet je altijd zeker dat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan. Kies je bijvoorbeeld voor een huis kopen Calpe, dan komen hier altijd een aantal extra kosten bij kijken. Naast de prijs die je betaalt voor de woning, bestaat er net zoals in Nederland ook de kosten koper. Per regio in Spanje is dit bedrag verschillend, maar je kunt rekening houden met 13 tot 15% van de aankoopprijs van de woning.

Kies voor het slim bieden in het laagseizoen

Als je overweegt om een woning in Spanje te kopen, is het slim om dit op het juiste moment te doen. Wist je bijvoorbeeld dat je slim kunt bieden door een bod in het laagseizoen uit te brengen? Zorg er daarnaast ook voor dat je altijd een woning met keuring koopt en let erop of de woning aangeboden wordt bij meerdere makelaars.

Laat je adviseren door een specialist over het kopen van een huis in het buitenland

Nu je beter weet waar je op moet letten tijdens een huis in het buitenland kopen, is het tijd om je verder te gaan verdiepen in het aanbod. Zorg er altijd voor dat je contact opneemt met een specialist over het kopen van een huis in bijvoorbeeld de prachtige plaats Calpe.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *