Alles wat je moet weten over hybride rijden 0

Alles wat je moet weten over hybride rijden

Hybride rijden is nog nooit zo trendy geweest. Autoliefhebbers kunnen er dan ook niet meer onderuit. Zeker niet nu de overheid er alles aan probeert te doen om hybride rijden de toekomst te maken. Zo moeten alle nieuwe auto’s vanaf 2030 in hybridevorm op de markt worden gebracht. Dit zien we nu al steeds vaker. Zo is ook de nieuwste Renault Austral hybride een enorme hit. Grafisch vormgegeven, alles van deze tijd én ook nog eens hybride. Dat betekent dat de mensen die zich nu nog stug vasthouden aan hun brandstofauto, uiteindelijk geen andere keus meer zullen hebben. En dat is goed nieuws, want hybride biedt veel voordelen.

Ben jij nog helemaal niet bekend met hybride auto’s? Maar ben je wel nieuwsgierig geworden? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over hybride rijden.

Verschil tussen hybride en elektrisch rijden

De begrippen hybride en elektrisch rijden worden nog wel eens door elkaar gehaald. Gek eigenlijk, want het zijn twee totaal verschillende dingen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat ze beiden bedoeld zijn om duurzamer te rijden. Echter, elektrisch rijden wordt wel als de overtreffende trap beschouwd. Hybride is een ander woord voor nauwe vermenging van ongelijksoortige zaken. Het is dus een combinatie. In dit geval van een standaard verbrandingsmotor en een elektromotor. Bij een elektrische auto is er enkel een elektromotor beschikbaar.

Besef ook goed dat er heel veel verschillende hybridemotoren zijn. Zo zijn er plug-in hybride auto’s, maar ook een standaard hybride auto of mild hybride auto. Bij een plug-in kan je kleinere stukken volledig elektrisch afleggen. In dat geval schakelt de verbrandingsmotor uit. Hierdoor rij je op kleinere stukken veel zuiniger en stoot je minder CO2 uit. Dit is de meest duurzame hybride optie. Bij een standaard hybride auto hoef je als bestuurder niets te doen. De verbrandingsmotor en de elektromotor werken nauw samen en jij hoeft niet eens een laadpaal te zoeken.

Voordelen van hybride rijden

Maar waarom zou je voor hybride rijden kiezen?

Het grootste voordeel is toch wel dat je minder brandstof verbruikt. Zeker in de huidige tijd is dat erg wenselijk. We kennen allemaal de torenhoge brandstofprijzen halverwege 2022 nog wel. Inmiddels blijven de prijzen – hoewel ze nu een stuk lager zijn – onzeker. Autorijden is nog duurder geworden. Door hybride te rijden, kun je enorm veel geld besparen.

Daarnaast wordt een hybride auto standaard uitgerust in een automaat. Als je nog nooit met een automatische versnellingsbak hebt gereden, dan is dit best wel een beetje wennen. Maar na een tijdje ontdek je al snel hoe fijn dit is. Je hoeft veel minder handelingen te verrichten, je kunt sneller wegrijden en filerijden is een stuk relaxter.

En last but not least… het is ook nog eens veel beter voor het milieu. Het is niet zo milieuvriendelijk als een echte elektrische auto, maar je zet in elk geval al stappen in de juiste richting. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *