Alles wat je moet weten over een schuimbetonvloer 0

Alles wat je moet weten over een schuimbetonvloer

Schuimbeton wordt voor steeds meer verschillende toepassingen gebruikt. Van vloerisolatie tot het oplossen van vocht- en tochtproblemen in de kruipruimte. Betonvloeren zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Schuimbeton is echter wel een vak apart. Maar weinig mensen zijn dan ook op de hoogte van de echte voor- en nadelen van schuimbeton. Want wat is het eigenlijk? Waar wordt het voor gebruikt? Wat kun je verwachten van de schuimbeton kosten? En wat zijn de voordelen?

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een mengsel van verschillende ingrediënten. Hierbij spelen cement, fijn zand, water en schuimmiddel de hoofdrol. Daarnaast worden nog enkele vulmiddelen gebruikt in het mengsel. Dit maakt de speciale samenstelling die wordt gebruikt bij het opvullen van de vloer. De combinatie van deze speciaal uitgekozen ingrediënten maakt dat de vloer enorm veel voordelen kent.

In tegenstelling tot betonvloeren wordt een schuimbetonvloer doorgaans niet gebruikt als ‘vloer’, maar meer als vulmiddel of renovatievloer. Schuimbeton wordt dan ook vaak gecombineerd met andere vloersoorten. Schuimbeton kent verschillende toepassingen.

De verschillende toepassingen op een rijtje

Schuimbeton wordt verreweg het meest gebruikt als isolatiemiddel. Door bestaande vloeren met schuimbeton te isoleren, hou je vocht weg uit huis en zorg je voor een veel aangenamere binnentemperatuur. Zo verhoog je het wooncomfort én geniet je van een lagere energierekening.

Daarnaast wordt schuimbeton ook vaak gebruikt bij het isoleren van de kruipruimte. Hierbij wordt de ruimte onder het huis opgevuld met schuimbeton, waardoor er geen tocht- en vochtprobleem meer kan ontstaan. Hierdoor trekt er minder kou en vocht op in huis, zodat je van meer wooncomfort en opnieuw een lagere energierekening profiteert. Wist je dat kruipruimte isolatie tot een besparing van maar liefst 20 procent op de energierekening kan leiden?

Voordelen van schuimbeton

De speciale samenstelling van schuimbeton brengt talloze voordelen met zich mee:

  • Betere cohesie
  • Schuimbeton kan eenvoudig gebruikt worden ter vervanging van een rottende houten vloer
  • Schuimbeton is een fijn en licht materiaal om mee te werken
  • Schuimbeton is ongevoelig voor rot en schimmel en gaat daardoor veel langer mee

Prijs van een schuimbetonvloer

Hoeveel een schuimbetonvloer precies gaat kosten, hangt van heel veel verschillende factoren af. Bijvoorbeeld de wijze waarop het schuimbeton wordt gebruikt en hoe groot de ruimte is waar deze wordt toegepast. Dit is per situatie verschillend. Vraag daarom altijd verschillende offertes op, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *