Alles wat je moet weten over een serre 0

Alles wat je moet weten over een serre

Geniet jij graag van je tuin? Dan ben jij waarschijnlijk niet heel blij met typische Nederlandse weer. Maar er is toch een manier waarop je van buiten kan genieten zonder dat je last hebt van het weer. Beeld je maar eens in: er ligt sneeuw en het is koud, maar jij zit met een lekkere warme kop koffie in de tuin. Dit is mogelijk met een serre. Een serre is een verlenging van je woonkamer. Het wordt ook wel een wintertuin genoemd. Door een aanbouw aan je woonkamer of eetkamer te maken heb je een extra ruimte om bijvoorbeeld te eten of te werken. Is jouw interesse gewekt? Kijk dan eens op de website van Lorangerie.nl. Hier vind je alles wat je moet weten over het bouwen van een serre en zijn alle materialen te vinden die je nodig hebt.

Hoe wordt het gebouwd?

Een serre wordt meestal van glas gemaakt. Alle wanden bestaan helemaal van glas. Alleen de frame van de serre wordt van een metaal soort gemaakt. Dit is het leukste natuurlijk. Hierdoor kun je vanaf alle kanten naar buiten in de tuin kijken. Heb je kinderen? Dan kan je heel gemakkelijk de kinderen in de gaten houden als ze buiten spelen, terwijl je zelf binnen kunt blijven. Voor het dak zou je nog een ander soort materiaal kunnen kiezen, bijvoorbeeld polycarbonaat. Dit materiaal laat minder licht binnen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een schuifwand te nemen of een vaste wand. Met een schuifwand kun je de wanden eventueel open zetten als het mooi weer is. Zo kun je ook van de frisse lucht gelucht genieten.

Doordat een serre grotendeels uit glas bestaat is het veel makkelijker te bouwen dan een aanbouw van steen. Een serre is dus sneller gebouwd en kost ook nog eens minder dan een normale aanbouw. De echte klussers onder ons kunnen dit ook prima zelf bouwen, maar mocht je niet heel handig zijn kun je er ook voor kiezen om de serre te laten monteren door een bedrijf.

Wat kun je ermee doen?

Waarom zou je een serre willen? Er zijn vele functies die een serre kan hebben. Ten eerste kun je het als eetkamer gebruiken. Zeker in de zomer is het fijn om in een serre te kunnen eten. Zowel ’s ochtends als ’s avonds kun je genieten van het weer, terwijl je rustig je ontbijt of avondeten op eet. Ten tweede kun je in een kantoor in de serre maken. Voor alle thuiswerkers is dit de plek om in alle rust te kunnen werken. Je hebt genoeg licht in een serre en kunt ook lekker naar buiten kijken. Een serre dient ook als een goede speelplek voor kinderen. Zet al het speelgoed van de kinderen in de serre neer en je huiskamer is ineens opgeruimd. Als laatste is een serre ook een goede plek om een feest te geven. Met de schuifwanden open kunnen je gasten zelf kiezen of in de tuin willen verblijven of dat ze meer beschut in de serre willen zijn. De serre kan dus voor allerlei activiteiten gebruikt worden.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *