Allium 0

allium plant

Misschien heb je de titel gelezen en vraag je je af wat dit in hemelsnaam betekent. De allium is een soort bol die ook wel bekend staat onder een andere naam, dit is de sierui. Deze allium bollen zijn veel terug te vinden in de tuin. Ze geven mooie bloemen en het zorgt toch voor dat extra beetje sfeer in thuis. In dit artikel zullen we je laten zien wat er zo mooi en zo bijzonder is aan de allium, ook zullen we je laten zien hoe je deze nu het beste kunt planten.

De allium – eigenschappen                   

De allium hebben vaak prachtige bloemen met de meest opvallende en felle kleuren. De bloemen van deze bol hebben een stervorm of een klokvorm, dit is afhankelijk van de soort die je hebt gekocht. In de meeste gevallen zal je een pot nodig hebben voor deze bollen, echter is het ook mogelijk om ze zo in de tuin te plaatsen. Deze planten zijn ontzettend makkelijk te combineren met andere planten, dit is dan ook de reden dat ze zo bekend zijn in ons land. Het maken van combinaties is dan ook ontzettend leuk om te doen, op die manier heb je altijd een tuin die je echt zelf hebt samengesteld.

De allium kan flink verschillen in de omvang. Zo heb je diverse soorten bollen die een grote plant geven, echter kan je ook kiezen voor de bollen die een lage plant hebben. Op die manier is het mogelijk om heel precies uit te kiemen waar je de planten wilt hebben. De grote varianten kunnen vrij hoog worden, het is dan ook aan te raden om deze niet te dicht bij het pad te plaatsen, ze kunnen namelijk nog wel eens naar voren gaan hangen.

sierui allium paars

De plant verzorgen

De bollen van de allium zijn toch altijd een beetje apart. Vaak zien ze er in de winkel niet bepaald mooi uit. Maar laat je hier zeker niet door misleiden, wanneer de bloemen namelijk doorkomen is het de meest prachtige soort bloem die je ooit zal zien. Je moet er dan ook op tijd bij zijn, het beste is zelfs enkele maanden van tevoren al gaan plannen en voorbereiden. Op die manier zorg je er voor dat ze optimaal kunnen groeien. De bollen staan het liefst in de zon, houdt hier dus een beetje rekening mee met het planten van de bollen. In de schaduw doen ze het aanzienlijk minder goed, al is dit altijd nog wel te doen als de zon echt geen optie is.

bloembollen allium

De allium is een mooie bol die erg veel kleur toe zal voegen aan jouw tuin. Het is alleen wel een bol die flink wat tijd nodig heeft om te groeien, het is belangrijk dat je hier wel een beetje rekening mee houdt. Geef hem een mooi plekje in de zon, heb geduld en voor je het weet staat de tuin vol met de meest prachtige bloemen. Kleur aanbrengen in de tuin is nog nooit zo makkelijk geweest als nu, haal vandaag ook nog jouw eerste allium bollen voor in de tuin!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *